Bekijk de Workshops →

Oc wavespell: 19 t/m 31 december

Geplaatst op 19 december 2022

Vandaag begint het Oc wavespell. Oc is Maya voor Hond, Coyote of Wasbeer en gaat over trouw, orde, nauwkeurigheid en precisie. Oc is de spirit van seksualiteit en wijst je hoe de zeven zonden van ambitie, trots, afgunst, leugens, misdaad, onwetendheid en ondankbaarheid te mijden.
Op deze eerste dag leg je de basis om te ontwaken, te versterken en je persoonlijke autoriteit te gebruiken. De energie van Hun (toon 1) is vooral belangrijk, omdat het de kracht van de schepping en inspiratie in zich heeft, zonder Hun zou geen enkel idee, gedachte of bedoeling ooit werkelijkheid worden. Het is dé energie die je nodig hebt om je autoriteit te voeden op het niveau die voor jou het meest geschikt is.
De kleuren bij Kin 170 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/violet/geel, Kosmische Mensjes 40 en 12. Ze helpen je op een dieper niveau naar je eigenwaarde te kijken en deze te versterken. Je wordt uit je mind gehaald en naar je krachtcentrum geleid, je zonnevlechtchakra.

20 december 2022:
Vandaag is het 2 Chuen, Kin 171. Afgezien van al zijn wilde capriolen, is er een meer serieuze kant aan Chuen, de Aap: dit is namelijk een zeer gunstige dag voor een huwelijk, aangezien Chuen hand in hand gaat met Ka (toon 2), het getal van dualiteit, van yin en yang.
Als je gisteren JA gezegd hebt om je eigen autoriteit op te pakken, JA gezegd hebt tegen je Zelf, ga dan een 'huwelijk' aan met je Zelf. Omarm je essentie en ga ontdekken hoe je vorm wil geven aan je Zijn. Lukt dit nog niet, kijk dan welke hindernis je nog in de weg staat.
De kleuren bij Kin 171 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 40 en 13. Je wordt extra getriggerd met betrekking tot de dualiteit in jezelf. Blijft een ja een ja, of ga je twijfelen? Vertrouw op je gevoel en neem een beslissing.

21 december 2022:
Vandaag is het 3 Eb, Kin 172. In elk leven reizen we een stukje van ons levenspad (Eb). Tijd geeft je geen tweede kans en daarom is het belangrijk om niet alleen de beste en meest weloverwogen keuze te maken, maar ook het verspillen van kostbare momenten aan negatieve, stagnerende of giftige emoties en energieën dienen we te voorkomen. Kijk met vertrouwen, geloof en moed langs het uitgestrekte persoonlijke pad dat Eb je vandaag laat zien. Je zult het nodig hebben om Ox (toon 3) af te weren, die de neiging heeft om je in twijfel en onzekerheid te brengen.
De kleuren bij Kin 172 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 40 en 14. Ze helpen je te verbinden met je hart, zodat je een goede keuze kunt maken vanuit je hart.

22 december 2022:
Vandaag is het 4 Ben, Kin 173. Thuis is je ultieme leerschool: dit is waar je bent opgegroeid, waar je identiteit en je menselijke relaties worden gevormd, waar je meer over het leven leert dan ergens anders. Maar er is ook een huis in jezelf, je emotionele of psychische huis, je spirituele of huis van je ziel, waar de kern van je wezen woont. Het is deze mix van woningen die je compleet maakt; en geen van hen zou weer een geheel vormen zonder een evenwicht in tederheid, mededogen en verantwoordelijkheid, functionaliteit en levenservaring.
De kleuren bij Kin 173 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 40 en 15. Ze helpen je om thuis te zijn in jezelf, in je lichaam. Zolang jij in je eigen huis bent, kun je de dingen helder en duidelijk te zien.

23 december 2022:
Vandaag is het 5 Ix, Kin 174. Ix, de Jaguar, weet hoe hij op de loer moet liggen, om op het beslissende moment in actie te komen. Geduldig, haar tijd afwachtend, elke beweging van de lucht en bladeren aftastend, het getrippel van mierenpootjes ... Als je loopt in stilte, denkt zonder te spreken, handelt zonder agenda, zal je sneller de vruchten van je intenties oogsten dan degenen die schreeuwen om aandacht. Je zult langer profijt hebben van je vruchten. En vergeet niet wat we 20 dagen geleden zeiden: "Als de jaguar brult, luisteren heilige bomen ..." 😉
De kleuren bij Kin 174 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 40 en 16. Ze helpen je over te geven aan je gevoel, je intuïtie, zodat je op het juiste moment kunt handelen.

24 december 2022:
Vandaag is het 6 Men, Kin 175. Zelfs de heilige Tzolk'in heeft een beetje humor ... vandaag landt letterlijk de Adelaar! Men, de Adelaar, zweeft hoog in de lucht om je duidelijkheid en inzicht te geven in je persoonlijke omstandigheden, relaties, problemen en vragen. Als je deze grote hoogte niet gewend bent, kun je een beroep doen op de stabiliserende energie van Uac (toon 6) om veilig op vaste grond te landen.
De kleuren bij Kin 175 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en lichtblauw/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 40 en 17. Ze helpen je nog dieper te voelen waar het bij jou om gaat en wat voor jou belangrijk is. Vanuit eenheid en integriteit.

25 december 2022:
Vandaag is het 7 Cib, Kin 176. Voor filosofen uit de oudheid was het gebruikelijk om te zeggen, dat we geen nieuwe dingen hoeven te leren, we herinneren ons wat we altijd al wisten. Met het huidige duizelingwekkende tempo van veranderingen en vooruitgang, lijkt het dat er altijd nieuwe dingen zijn om te leren, maar zodra we het geleerd hebben, is het allemaal al weer veranderd en achterhaald. Het is niet dit soort kennis waar de Ouden naar verwijzen ... diep van binnen zijn we allemaal tijdloze zielen die de diepe waarheid van het menselijk leven kennen. Vandaag mag jij je oude ziel eren.
De kleuren bij Kin 176 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en oranje/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 40 en 18. Ze helpen je gedachten helder te krijgen, meer innerlijke rust, zodat je makkelijker in contact kan komen met je oude wijsheid.

26 december 2022:
Vandaag is het 8 Caban, Kin 177. Wanneer je betrokken bent bij een vorm van samenwerken, bij een diner met vrienden of familie, het oplossen van een probleem op het werk met collega's, of het spelen van een teamsport, is het vaak de rustige kant, de introspectieve, nuchtere gedachten die in elk gesprek of situatie nieuwe perspectieven geven. In onze samenleving gaat het maar al te vaak over wie het meeste of het hardste praat, maar als je eens luistert naar de meest schuchtere of onzekere persoon, zou je wel eens verrast kunnen worden!
De kleuren bij Kin 177 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en lichtgroen/ rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 19. Ze helpen je om meer vertrouwen te hebben om je kwetsbare kant vaker te laten zien. Je hebt echt iets te delen!

27 december 2022:
Vandaag is het 9 Etznab, Kin 178. Het is een ideale dag om een speech te houden, vooral als je moet spreken op een familiefeest of sociaal evenement. Zelfs als je een schuchtere spreker bent. Neem de krachtige steun en aanmoediging ter harte die je vandaag ontvangt van Etznab en Bolon (toon 9).
De kleuren bij Kin 178 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en roze/rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 20. Ze helpen je dankbaar gebruik te maken van alle steun. Ontvang!

28 december 2022:
Vandaag is 10 Cauac, Kin 179. Wat overbodig is mag gezuiverd worden om jou lichter te maken. Laat je door de regendruppels van Cauac van binnen helemaal schoon wassen, zodat het Licht van je wezen weer volledig kan schijnen.
De kleuren bij Kin 179 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 21. Ze geven je een liefdevolle verbinding met je lichaam, zodat je oude emoties los kan laten. Ze geven nieuwe inzichten over je zelf en je leven.

29 december 2022:
Vandaag is het 11 Ahau, Kin 180. Met de enorme kracht en snelheid van een pijl vliegt Buluk (toon 11) vanaf Ahau's getrainde boog, met de scherpe visie van Oc, in de richting van zijn doel. Het is aan jou om deze energie te leiden, om dit richting, focus en doel te geven. Kies zorgvuldig. Leid je levenspad weg van woede, vijandschap en boosheid, naar succes, verlichting en wijsheid in je persoonlijke uitdagingen en moeilijkheden.
De kleuren bij Kin 180 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 22. Ze geven je focus, onderscheidingsvermogen en moed om op jouw levenspad te blijven.

30 december 2022:
Vandaag is het 12 Imix, Kin 181. Men zegt vaak dat alles relatief is. Wat je vandaag doet of zegt kan morgen een geheel onverwacht effect hebben. Dus voordat je oordeelt, voordat je spijt hebt van iets wat je in je leven hebt gedaan of gezegd, heroverweeg en herzie het in de context van je gehele leven in plaats van een bepaald moment. Van alle tonen van de Tzolk'in, weet La Ka (toon 12) hoe je op de chaotische wateren van Imix, de Draak, kunt navigeren. Luister naar haar advies om alles in een groter perspectief te zetten, of het nu persoonlijk, in de familielijn of maatschappelijk is.
De kleuren bij Kin 181 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 23. Ze geven innerlijke helderheid en harmonie, meer begrip van je eigen gevoelens en deze in het grote geheel te zien.

31 december 2022:
Vandaag is het 13 Ik', Kin 182, de laatste dag van het Oc wavespell. Oxlahun (toon 13) versterkt de winden van Ik' naar een buitengewone kracht. Vecht of vrees deze kracht niet, maar neem het tot je, belichaam het, wordt er volledig één mee, en laat het je persoonlijke autoriteit bekrachtigen om het juiste te doen waar dit het meest nodig is. Of het nu voor jezelf is of voor je familie, omgeving, land of het collectief.
De kleuren bij Kin 182 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 24. Ze helpen je diep naar binnen te gaan en je ware innerlijke kracht en liefde te voelen. Ze geven je vertrouwen om jezelf te zijn en onvoorwaardelijk van jezelf te houden!🌹

  • Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we 78 dagen lang de Geest/Mind in balans hebben gebracht. Met Mensje 79 gaf dit meer stabiliteit.
    Bij Kin 158 zijn we verder gegaan met de Ziel. Door de extra inzet van Kosmische Mens 40, Integriteit, versterken we de Ziel. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven.
    Bij Kin 238 gaan we naar de Bron.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.