Bekijk de Workshops →

Oranje

Geplaatst op 11 juli 2012

Naar aanleiding van mijn vorige blog over fles 22 _Hergeboorte_, kwam er nog een ander inzicht over deze kleuren. De verborgen kleur in deze fles is namelijk oranje! Oranje krijg je door geel en rood met elkaar te mengen. In dit geval is het roze met geel, wat lichtoranje wordt.

In de flessenserie is fles 26 oranje/oranje. Ze heet Humpty Dumpty. Niet iedereen vindt oranje een fijne kleur. Die opmerkingen hoor je dan voornamelijk rond een EK of WK voetbal. Dan worden we overladen met oranje. Oranje laat je in contact komen met je emoties, je gevoelens. Dat zijn niet altijd prettige gevoelens. De positieve kant hiervan is, dat oranje je meer enthousiasme kan geven, meer plezier in je leven, bliss. Oranje is ook de kleur van het delen, delen van wat in je leeft. De tarotkaart is Page van Staven.

Wat heeft deze kleur nu met mij te maken? Eigenlijk heel veel! Oranje komt regelmatig terug in mijn leven en op allerlei manieren.
In mijn allereerste flessenkeuze (2005) kwam deze fles al voor. Als ik mijn voornaam Ineke omzet in getallen is het 26! Mijn zielsgetal is ook 26! Het kenteken van mijn auto begint met ... 26!

Tot zo'n 15 jaar geleden had ik me afgesloten voor mijn gevoel. Ik had een stevige muur om mijzelf heen gebouwd en dacht zelfs, dat ik niet kon voelen. Na verschillende trainingen lichaamswerk en stemexpressie kwam hier verandering in, zoveel zelfs dat er weer kleur in mijn leven kwam ... de kleuren van Aura-Soma. En dan kies ik oranje!

Oranje was voor mij een zware kleur. Doordat ik mij was gaan afsluiten, werd mijn zelfvertrouwen er niet beter op. Maar door de kleur oranje te gaan smeren op mijn lichaam ging er wat veranderen. Ik ging steeds meer voelen wat ik nu werkelijk wilde, hoe ik in het leven wilde staan. Ik ging weer leven!

Door het starten van mijn bedrijf ben ik begonnen met het delen van mijn ervaringen, wat ook weer bij oranje hoort! In de workshops wil ik de mensen vooral laten voelen wat een kleur met hen doet, beleef het maar ... en dat is ook weer oranje!

Begin dit jaar kwam ik in contact met het Osho Zen Tarot. De kaart Page van Staven heet hier Playfulness of Speelsheid. Deze kaart raakte mij enorm. Het sprankelt en de vrolijkheid straalt er vanaf. En ik realiseerde me, dat ben ik ... een 26 ... oranje!
Het grappige hiervan is, dat ik al sinds 10 jaar gefascineerd ben door clowntjes en ik donateur ben van de Cliniclowns :)