Bekijk de Workshops →

Pallas Athena

Geplaatst op 12 september 2012

Dan nu het vervolg op de tijd van mijn eerste blog. Fles 57, Pallas Athena & Aeolus, Zwaarden 8. De fles is lichtroze met lichtblauw: gevoel en denken in harmonie; loslaten en vertrouwen vinden. De Meestergeur die hierbij hoort is licht magenta: aandacht voor detail, kunst en schoonheid, liefde voor het Leven.

Hierbij vertel ik vaak het verhaal over de vader van Pallas Athena, Zeus. Ze is namelijk als volwassen vrouw geboren, maar Zeus zag haar schoonheid en kwaliteiten niet en hield haar klein. De vraag die hierbij naar voren komt is dan ook: 'Ben je gewaardeerd om wie je werkelijk bent?'

Wat is de reden, dat deze fles belangrijk voor me is? Als ik 5 en 7 optel krijg ik het getal 12 en op mijn 12e jaar heb ik mijn naam veranderd van Ineke in Ine. Numerologisch van 26 (=ineke) naar 19 (=ine), van oranje naar rood/violet. Ik zette mijn wereld op zijn kop, de 12 is nl. de Gehangene in de tarot. Mijn gevoel schakelde ik uit, mijn zachte kant maakte ik onzichtbaar. Achteraf was het ook wel heel spannend om je vrouwelijkheid te ontwikkelen.

Daarna raakte ik steeds verder van mijzelf verwijderd doordat ook mijn achternaam veranderde toen ik trouwde op mijn 22e! Over fles 22 heb ik al eerder geschreven: hergeboorte. Hier kun je het nogmaals lezen. Ik ben toen werkelijk een ander leven begonnen met mijn nieuwe naam!

Op mijn 32e ging er iets veranderen, want ik kwam in aanraking met genealogie en ging onderzoek doen naar mijn roots. Fles 32 is koningsblauw met goud. Koningsblauw laat je in je eigen kracht gaan staan, laat je naar je innerlijk kijken. Mooie samenloop, besef ik nu!
Ik kreeg 2 jongens en daarna een meisje, een echt meisje. Ze hield en houdt me een grote spiegel voor, ik werd opnieuw uitgedaagd om naar mijn eigen vrouw-zijn te kijken.

Er volgden vele trainingen om weer te gaan voelen en te zien wie ik werkelijk ben. En ja ... op mijn 43e heb ik besloten om weer Ineke te zijn. Fles 43 is turquoise/turquoise, de kleur van het Hoger Hart, communicatie, zelfvertrouwen. Als je 4 en 3 optelt, krijg je fles 7 geel/groen, een laatste test van vertrouwen.

Wel, ik moet zeggen, dat ik met de naam Ineke wel veel losgemaakt heb in mijzelf. Het oranje weer toelaten in mijn leven betekende, dat er meer vreugde mag zijn, maar ook dat ik mijn kwetsbare kant mag laten zien. Oranje is fles 26, wat een 8 wordt ... geel/blauw ... mijzelf niet te hoeven verantwoorden tegenover anderen, helemaal mezelf mogen zijn. Laat dit nu weer met turquoise te maken hebben! Geel en blauw wordt turquoise en daar hebben net 3 dagen in ondergedompeld gezeten! Maar daarover later meer.

Pallas Athena heeft me laten zien, dat ik er ook mag zijn. Dat ik alle pijn uit het verleden achter me mag laten. Dat ik vrijuit de wereld in kan gaan, kan Leven en genieten! Ja en dat mag ik ook delen met anderen, met kleur, numerologie, geometrie en nog veel meer. Komt toch die leraar weer om de hoek kijken ;)