Bekijk de Workshops →

Schoonheid

Geplaatst op 13 juli 2014

Vandaag kwam onderstaande video voorbij op Facebook. Het is een lied van zangeres en songwriter Colbie Caillat en het heet Try. Het gaat over de hedendaagse normen met betrekking tot schoonheid.

Er wordt wel gezegd: echte schoonheid zit van binnen. We weten wel dat dit zo is, maar ondertussen willen we wel leuk gevonden worden, erbij horen, maar ook gehoord, gezien en bemind worden. En hier hebben we soms heel wat voor over.

De reclameboodschappen liegen er niet om en als het maar vaak genoeg herhaald wordt, gaan we het nog geloven ook. Toch maar die crème, deodorant of kleding aanschaffen, want als je het niet doet, dan ....

De vraag die je jezelf kunt stellen is of je jezelf goed vindt zoals je bent?
Ik was wel nieuwsgierig hoe dit er in kleur uit zou zien ...

Het woord schoonheid kan ik verbinden met Aura-Soma fles 55, de Christus, helder/rood. De kleuren gaan over liefdevoller en vanuit het Licht naar jezelf kijken. Er helemaal mogen Zijn!
Als je deze fles schudt krijg je roze. Dit is de kleur van onvoorwaardelijke liefde. Wanneer je er helemaal mag Zijn, dan is de liefde voor jezelf ook meer aanwezig.

We maken vaak een onderscheid in uiterlijke en innerlijke schoonheid. Eens kijken wat nu de verschillen zijn.

Uiterlijke schoonheid verbind ik met Aura-Soma fles 102, Aartsengel Samuel, diep olijfgroen/ diepmagenta. Een over-leven (o-live) totdat we het masker afzetten en laten zien wie we zijn, een nieuw begin in onszelf kunnen ontdekken. Niet meer hopen op die goedkeuring van een ander. Kijk naar de fundamenten waarop jij je leven gebouwd hebt. Maak een begin met het vertrouwen in jezelf. Stop met negeren van wat je niet wilt zien!

Innerlijke schoonheid verbind ik met Aura-Soma fles 108, Aartsengel Jeremiël, midden turquoise/ midden olijfgroen. Het pad naar je hart ... de fles geschud wordt namelijk groen, de kleur van het hart.
De kleurencombinatie helpt je met het loslaten van oude patronen (macht/onmacht) en laat je in je nieuwe IK stappen. Zelfvertrouwen herwinnen na verlies van identiteit.

Turquoise is namelijk een kleur die je jezelf laat ont-dekken, weer in verbinding laat komen met jouw Ware Zelf, de Bron. Het vergroot je zelfvertrouwen en laat je daardoor minder afhankelijk zijn van anderen.

Ik vind het achteraf heel bijzonder, dat fles 108 geboren werd op het moment dat ik bijkwam uit de narcose van mijn gecompliceerde kaakoperatie op 14 december 2010. Deze fles heeft veel voor mij gedaan, zeker in de eerste maanden na de operatie.
De operatie heb ik laten doen na orthodontie en was noodzakelijk. Het heeft innerlijk heel veel in beweging gebracht wat ik me van tevoren absoluut niet gerealiseerd had ;)

Er is nog een mooie link met de Maya: Kin 108 is 4 gele Ster. Joke van Fluisteralsjeblieft zegt hierover het volgende: de stap van macht/onmacht naar gelijkwaardigheid en je hebt geen gelijk, je bent gelijk. Lees hier de hele tekst over dit Zegel.

Voor mij is wel duidelijk waar het om gaat bij uiterlijke of innerlijke schoonheid. Ik kies voor de laatste. En jij? Blijf je de reclames volgen? Of ga je je hart volgen en leg je je masker(s) af?

Zou je eens samen willen kijken naar je innerlijke schoonheid en hoe deze te verbeteren? Met de Lichtpen zijn er hele mooie sessies mogelijk om je meer te verbinden met jouw Ware Zelf. Meer informatie kun je lezen op website.