Bekijk de Workshops →

Troubadour

Geplaatst op 17 april 2014

In het Aura-Soma Kleurensysteem zijn er twee flessen die Troubadour heten, fles 17 en fles 38. Ze zijn groen/paars en paars/groen, tegen gesteld van kleur dus. Beide flessen intrigeren me al een poosje, daarbij zijn ze ook nauw verbonden met mijn leven!
In dit blog wil ik er eens wat dieper induiken.

Een Troubadour is van oorsprong een middeleeuws kunstenaar, vooral begaafd als muzikant en dichter. Ze waren met name actief in het Franse taalgebied. Het woord Troubadour is afgeleid van het Occitaanse woord "trobar", dat 'vinden' of 'bedenken' betekent.*

Troubadours vertonen ook verwantschap met andere middeleeuwse kunstenaars zoals de minnezanger, jongleur, minstreel of bard. Deze groep kunstenaars trok van kasteel naar kasteel en van dorp naar dorp om het publiek te vermaken met hun liederen, verhalen en kunsten. Ze vertelden over de laatste nieuwtjes van het front of zongen erover.

Een Troubadour hield van zijn vrijheid, was nieuwsgierig naar de mysterie van het leven en ging op onderzoek uit. Hierdoor was zijn leven vaak onzeker en soms gevaarlijk. Niet iedereen vond het even leuk wat de Troubadour vertelde of zong en menig Troubadour is om deze reden vervolgd.

Laten we eens kijken naar de eerste fles, nummer 17, groen/paars.
De behoefte aan vrijheid zie je terug in het groen, in het bovendeel, in het bewuste. Groen gaat ook over het uitspreken van jouw waarheid, vanuit jouw hart.
Het paars in het onderste deel wil zeggen, dat het niet makkelijk is om je waarheid, je gevoelens uit te spreken. Je hebt het gevoel, dat je alles wat je zegt moet uitleggen of verantwoorden aan de ander.

Onlangs hoorde ik het nummer Read all about it van Emeli Sande. Het raakte me, omdat het duidelijk aangeeft waar het bij de Troubadour over gaat. Luister maar eens:

In het leven ben je niemand verantwoording schuldig, behalve aan jezelf. Zodra je hier bewust van wordt kun je dit veranderen en ga je meer innerlijke vrijheid ervaren. Laat jouw Ster maar stralen, zoals de Tarotkaart van deze fles aangeeft, de Ster.

Als je in het bovenstaande herkenning vindt, dan ben je vast en zeker ook vervolgd geweest in eerdere levens. Vervolgd om wat je gezegd of gedaan hebt en dit niet in overeenstemming was met de toen geldende normen en waarden.
Voor mij was dit een Eye-opener en door de pijn die hier op zat te helen, kreeg ik werkelijk meer vrijheid om mijn waarheid uit te spreken!

Kosmisch Symbool Karma is verbonden met de Troubadour, fles 17. Door je te verbinden met de oude pijn kan je dit deel in jezelf helen en kom je weer in contact met jezelf, met wie je bent! Door het inkleuren van dit symbool met groen en paars kan al heling plaatsvinden.

In de Tzolkin is Kin 17 rode Aarde, toon 4. Dit zegel, rode Aarde, vraagt je om bewust hier op Aarde te zijn. Goed in contact met je gevoel en meegaan met het natuurlijke ritme. Toon 4 geeft aan dat je zelf bepaalt hoe je iets wilt doen of uitspreken en je je hier niet vanaf laat brengen! Een goede combinatie met de kleuren van fles 17!

In deel 2 vertel ik meer over de tweede Troubadour, fles 38.

*bron: Wikipedia