Bekijk de Workshops →

Vingerlabyrint

Geplaatst op 11 november 2012

Deze keer wil ik je wat informatie geven over het vingerlabyrint. Mede door persoonlijke ervaringen ben ik hier erg enthousiast over. De verbinding met het labyrint vind ik in de lemniscaten, die ook in mijn beeldmerk terugkomen.

In oorsprong was het labyrint een heilige weg in het lichaam, van Moeder Aarde, de Godin. Het is een symbool voor je levensweg, je innerlijke reis. Je kiest hierbij voor het avontuur! Er is ook maar 1 weg door het labyrint en je angsten lossen als vanzelf op.
Een vingerlabyrint laat je de innerlijke reis beleven via je tastzin.

Door geconcentreerd het pad te volgen en al gaande aandacht te schenken aan alles wat er bij je opkomt, ontstaat er innerlijke rust. Doordat de twee labyrinten zijn gespiegeld, verbetert de links-rechts coördinatie en de verbinding tussen logisch denken en voelen. Dit geeft een horizontaal en een vertikaal lemniscaat.

De paden
Het labyrint bestaat uit 7 paden, die verbonden zijn met de 7 chakra's, de 7 kleuren van de regenboog en 7 maal 7 jaren van je leven. Elk pad heeft haar kwaliteiten.
Bij de weg naar binnen gaat het om het ontdekken van die kwaliteiten. Door oude zaken los te laten komt er ruimte voor iets nieuws en ontdek je jouw kwaliteiten.
In het centrum kom je in verbinding met je innerlijke kern. Je gaat hier ruimte ervaren en innerlijke stilte, wat kan leiden tot nieuwe inzichten of antwoorden op je vragen.
De weg naar buiten gaat om het gebruiken van je kwaliteiten. Hoe zet je dit in om je doelen haalbaar te maken in je dagelijks leven.

Probleemoplossing
Het vingerlabyrint kan je helpen om problemen of trauma's duidelijk te krijgen en de oplossing te zien. Door het lopen breng je beweging in de blokkade en wordt het vloeibaar. Met het labyrint laat je de energie weer stromen door de chakra's te activeren en de rechts-links coördinatie te herstellen.

Door een kaartje te pakken uit de set kun je met wat zich op dit moment aandient het labyrint gaan lopen.

Het labyrint is door iedereen te gebruiken. Voor de therapeut in haar praktijk, maar ook bij je thuis om meer innerlijke rust te creëren of zelf met je problemen aan de slag te gaan.

Wil je het lopen van een vingerlabyrint ook eens ervaren, neem dan eens contact op of kom langs op een beurs.

De foto's zijn van John Musterd van Therapeutenwinkel.nl