Bekijk de Workshops →

Vingerlabyrint 13 chakra's

Geplaatst op 29 september 2015

In 2012 heb ik al eens een blog geschreven over het vingerlabyrint. Dit labyrint had 7 omlopen en was voor de zeven chakra's. Je kunt het hier nog eens teruglezen. Afgelopen jaar heb ik een vingerlabyrint ontwikkeld met 13 omlopen, speciaal voor de dertien chakra's. Waarom ik dit heb gedaan, zal ik je uitleggen.

Vissentijdperk
Het Vissentijdperk (0-2000) kende zeven chakra’s. In dit tijdperk mocht de mens zijn ‘lagere zijn’ in de materie vorm geven en tevens leren onderscheiden wat goed en kwaad is. Daardoor kon er inzicht groeien dat er meer is dan alleen maar materie en bezittingen.
De mens van toen was een ‘Aardemens’ met een zevenvoudig bewustzijn. Daarbij was het vaak moeilijk om uit een volgzaam gedrag te stappen. De mens zat aan veel regels, wetten en dogma’s vast. Persoonlijke groei was moeilijk.

Aquariustijdperk
Door een verandering in het (collectieve) bewustzijn kan de ‘Aardemens’ van het Vissentijdperk nu uitgroeien tot de ‘Kosmische mens’ van het Aquariustijdperk. In dit tijdperk evolueer je van een zevenvoudig bewustzijn met de zeven chakra’s naar een dertienvoudig kosmisch bewustzijn met dertien chakra’s. De zes ‘nieuwe’ chakra’s zijn in 2013 al opnieuw in ons lichaam geactiveerd.

In het dertienvoudig kosmisch bewustzijn kunnen we de opening van het hartchakra, en daarmee de wetten van liefde en eenheid, tot uitdrukking gaan brengen. We zien nu al om ons heen, dat alles wat niet overeenkomt met deze bedoeling wordt afgebroken. Het hele ‘systeem’ wordt schoongemaakt.

Schoonmaak
In het Aquariustijdperk hoeven we niet meer te leren door te lijden, maar worden we innerlijk geleid door liefde. Iedereen die maar wil, kan deze weg van bewustwording gaan en zijn chakra’s schoon en helder maken. Hoe schoner je chakra’s zijn, hoe gemakkelijker de scheppingsenergie door je heen de stof kan binnenstromen en je jouw leven kunt gaan her-scheppen.

Manifesteren
Voor deze dertien chakra’s is een ander labyrint nodig, de volgorde van deze chakra's is namelijk heel essentieel. Het gaat in eerste instantie niet meer om het profileren naar buiten. De prioriteit is om te zorgen, dat het midden goed zit, om daarna jezelf en/of je doel te manifesteren in de wereld. Dat is waar dit labyrint over gaat!

Scheppingskracht
Dit labyrint is bedoeld voor positieve scheppingskracht, het is zo beschermd, dat alle negativiteit wordt afgewend. Bij misbruik of negatief gebruik, is de verbinding met de Bron weg en zal het labyrint niet meer functioneren zoals het bedoeld is.

Gebruik
Het vingerlabyrint is gemaakt van beukenhout en is 60x30 cm.
Je gebruikt het met beide handen, je ‘loopt’ door het labyrint heen met je vingers. Bij voorkeur met gesloten ogen om je te concentreren op je innerlijk.
Je gaat omhoog en begint bij de 4e ring, het 4e chakra, en volgt het pad naar het midden, naar het 13e chakra, om vervolgens naar beneden te gaan, jezelf neer te zetten op Aarde. Je loopt niet terug in dit labyrint, alleen maar vooruit, anders ga je tegen de stroom in en blokkeer je je lichaam.

Om meer te leren over het gebruik van dit vingerlabyrint, adviseer ik je om de workshop Wegwijs in het vingerlabyrint te volgen. Deze wordt regelmatig aangeboden. Meer informatie vind je/ hier.

Vingerlabyrint Bestellen
Terug naar Verkoop

Het labyrint is ontworpen en gemaakt door mijzelf, Ineke van der Valk.
De rechten voor dit labyrint zijn gedeponeerd.