Bekijk de Workshops →

Vuurwerk

Geplaatst op 15 december 2019

Het jaar loopt ten einde en zoals gebruikelijk gaan we ook deze keer weer luid knallend het nieuwe jaar in. Vele mensen beleven veel plezier aan het afsteken van vuurwerk. Kleine kinderen kijken er naar uit om het ook zelf te mogen doen, als ze groot zijn! Jongeren kunnen de hele dag op straat lopen om hun grote voorraad rotjes op te krijgen. Wanneer deze jongeren ouder worden en een baan hebben, zie je vaak dat de rotjes ingeruild worden voor siervuurwerk.

Aan de andere kant zijn er mensen die niets van het vuurwerk moeten hebben, angstig zijn en vaak vooral bezorgd zijn om hun huisdieren. Bij deze bezorgde baasjes zie je hun huisdieren steeds angstiger worden.

Hoe komt het dat deze verschillen er zijn? Wat roept vuurwerk innerlijk bij je op? Om hier achter te komen zet ik het woord om in getallen, zodat de kleuren mij uitleg kunnen geven.
Met de numerologie van 1 t/m 9 krijg ik het getal 40.

Aura-Soma fles 40 heet Ik Ben en heeft de kleuren rood/goud (midden). Bij deze kleuren gaat het om in harmonie te zijn met jezelf en gemakkelijk op de voorgrond te kunnen treden. (Innerlijke) conflicten oplossen en jezelf bevrijden van oude angsten.
Zou het vuurwerk ons wakker schudden? Om te zien waar onze (oude en diepste) angsten over gaan?

Tao orakel kaart 40 heet Bevrijding (rechts). Het jezelf bevrijden van alle onrust uit het verleden vraagt om erkenning van wat voor pijn of misverstanden dan ook, en de bereidheid om wat dan ook te doen dat nodig is om met dingen in het reine te komen. Je krijgt nu de kans om snel en besluitvaardig verder te gaan naar een nieuwe stand van zaken.

Voor de Kleurcode van de Kosmische Mens gebruik ik een andere numerologie, gebaseerd op het getal 13. Dit geeft andere inzichten voor mij. Het getal 40 is dan alleen een uitdaging, maar er is meer ...

De bovenstaande Kosmische Mensjes vertellen je het volgende ...
1 De uitdaging (40) is om eerlijk naar jezelf te kijken. Laat je je afleiden door de angst van de mind of komt de angst vanuit je hart? Het koraal in het midden laat zien dat het een heel oud issue kan zijn en dat je je innerlijk kind gerust mag stellen dat jij als volwassene nu voor haar zorgt. De angst kan dan verdwijnen.
2 Het pad (61) wat hieruit volgt, is dat door meer op jezelf te gaan vertrouwen, je niet hoeft te laten leiden door de oude angsten of angsten van anderen. Je durft te kijken wat er dwars zit en neemt een beslissing om hier wat aan te gaan doen. Je wil hier verandering in gaan brengen, zodat je meer kunt genieten van vuurwerk in dit geval.
3 Het doel (21) is om je niet uit het veld te laten slaan door de knallen. Je hart en lichaam mogen met elkaar verbonden blijven, zodat je beter kunt centreren, en er (innerlijke) rust kan blijven. Zo kan er vreugde zijn.

Samengevat kun je zeggen dat vuurwerk ons werkelijk wakker schudt. Zit je lekker in je vel, goed verbonden met jezelf en de Aarde, dan zal je het leuk vinden en van het vuurwerk genieten. Maar zit je veel in je hoofd, malende gedachten, dan wordt je wakker gemaakt om eens wat dieper contact te maken met jouw ware kern.

Ik zie het aan mijzelf, 40 jaar geleden ging ik niet naar buiten met de jaarwisseling, doodeng vond ik het. Mijn zelfvertrouwen was destijds behoorlijk laag. Als ik nu kijk hoe leuk het is om op straat te lopen met al die knallende projectielen om mij heen, wel uitkijken natuurlijk, kan ik er echt van genieten!

Wat kun je hier nu zelf aan doen?
Ga de uitdaging aan met de kleur turquoise, gebruik dit in kleding, voeding en omgeving. Deze kleur helpt je om naar jezelf te kijken en je hart verder te openen. Voldoende turquoise geeft je vertrouwen, wat je nodig hebt om naar je innerlijke stem te durven luisteren.
Wil je hier hulp bij ... je kunt turquoise kleuressence op je huid doen en/of een persoonlijke spray laten maken. Hier gaan geuren in die jou op dit moment kunnen ondersteunen. Kijk ook even op deze pagina. Hier zeg ik er nog wat meer over.

Ga ook nog eens terug naar dit liedje van Harry Jekkers uit een eerder blog. Volgens mij begint hier alles mee: Liefde voor jezelf!
Grappig detail is, dat de woorden ik hou van mij het getal 8 geeft. Deze Kosmische Mens gaat over de vreugde die er is, als je je verbind met je (Hoger) Zelf en je losmaakt van dingen waar je niet blij van wordt 😉

Ik wens je een mooie jaarwisseling en voor het nieuwe veel Licht, Liefde en Wijsheid!
Hartegroet Ineke

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om dit bericht te delen.