Bekijk de Workshops →

Zonnebril

Geplaatst op 24 maart 2019

Het valt me op, dat er steeds meer mensen zijn die hun zonnebril het hele jaar door dragen, dus zomer én winter. In de zomer kan ik het me goed voorstellen, maar in de winter is er over het algemeen niet veel zon. Door het dragen van een zonnebril mis je deze spaarzame zonnestralen. In dit artikel wil ik je graag wat meer vertellen over het dragen van een zonnebril.

De Zon is belangrijk voor ons op Aarde. Ze zorgt ervoor dat alles groeit en bloeit, dat alles kan leven. Wij 'voeden' ons met de Zon, het licht, de warmte, maar ook het voedsel wat door de Zon kan groeien.

De Zon is verbonden met het Element Vuur, wat handelt over je passie, je levenslust en laat je leven vanuit je hart. Het is je Yang energie, de energie die je nodig hebt om dingen aan te pakken. De Zon is geel en voedt je Zonnevlecht, ook wel je krachtcentrum genoemd. Bij voldoende geel weet je je wat je wilt.

Weet je dat er bloemen zijn, zoals de Zonnebloem, die meedraaien met de Zon en zo alle zonnestralen op hun bloemen laten schijnen?

De stralen van de Zon neem je op via je huid en je ogen. In de winter dragen we meer kleding om ons te beschermen tegen kou, wind en regen. Dan blijft er weinig huid over om het zonlicht op te laten schijnen. Onze ogen blijven dan over.

Door het dragen van een zonnebril ontneem je jezelf veel licht en voeding. Natuurlijk zeg ik niets over het moment dat je op de fiets of in de auto zit en je in een laagstaande Zon zit te turen. Dan zet je gewoon die bril op! Ook als je gevoelig bent voor licht.
Er zijn echter nog zoveel andere momenten waarbij je de zonnebril niet echt nodig hebt. Het is zo snel een gewoonte om deze bril op te zetten.

Ik hoor ook wel zeggen "de zonnebril maakt alles zoveel mooier".
Bedenk dan dat je een filter zet over jouw blik op het leven, over hoe jij tegen de wereld aankijkt. Ga dan voor jezelf eens na wat jij in je leven zou willen veranderen. Word bewust! Zet stappen om veranderingen in gang te brengen, neem de verantwoordelijkheid voor je leven in eigen hand. Een ander kan dit niet voor je doen.

Tot zo'n 20 jaar geleden droeg ik zelf altijd een zonnebril, totdat ik alleen maar de winter doorkwam, als ik minimaal wekelijks voor een daglichtlamp ging zitten. Vanaf januari tot april was ik depressief en had ik extra licht nodig. De zonnebril ging weg en nu heb ik een hond, die me 'dwingt' om naar buiten te gaan, zodat ik voldoende licht op mijn ogen krijg ;)

Tot slot: Wat zeggen de kleuren over het woord zonnebril ...

1 Het doel is diepmagenta/blauw/oranje en heet Overgave (16). De kleuren vragen je om zichtbaar te worden, te laten zien wie je bent. Door de zonnebril maak je jeZELF dus onzichtbaar: ogen zijn immers de spiegel van de Ziel.

2 De uitdaging is diepmagenta/oranje/blauw en heet Expressie (34). Je ziet dat blauw en oranje omgedraaid zijn. Het is dus de uitdaging om jeZELF zichtbaar te maken. Trek je niet meer terug. DURF alles te doen! Laat je ogen zien, ontvang en leef!

3 Het pad is rood/olijfgroen/magenta en heet Je potentieel ervaren (50). De kleuren verbinden je hoofd met je hart. Je word je bewuster wat je allemaal kan, als je jezelf maar in het Licht durft te zetten. Het Licht van de Zon.

En wat ga jij doen ...?
Ik hoop dat je wat bewuster met je zonnebril om zal gaan. Een leven in het Licht van de Zon is zoveel mooier dan vanachter donkere glazen. Ik gun het je van harte ♥

Ineke 2021:
Graag wil ik dit artikel onder je aandacht brengen. Het gaat over de voordelen van de zon.
De zon is niet je vijand, maar juist je beste vriend(-in)!

Hartegroet,
Ineke

Bovenstaande smiley is van Conmongt


Uitsluitend met naams- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen met uitzondering van commerciële doeleinden.