Bekijk de Workshops →

Dag Buiten de Tijd

Geplaatst op 6 juli 2022

De Dag Buiten de Tijd is een Maya feestdag waarbij een verbinding wordt gelegd tussen het oude en het nieuwe Maya jaar, dat elk jaar op 26 juli begint.

Een jaar in de Maya Manen kalender bestaat net als de Gregoriaanse kalender uit 365 dagen. Het Maya Manenjaar is verdeeld in 13 perioden van 28 dagen ofwel 4 weken. Deze 4 weken komen overeen met de cyclus van de Maan.

De Maya hebben een vaste dag in het jaar waarop zij met de nieuwe Maantelling beginnen en dat is op 26 juli. Op deze dag verschijnen de Zon en de ster Sirius elk jaar precies op dezelfde plaats en tijd aan de horizon. De Aarde, Zon en Sirius staan dan op één lijn. Dit is de reden dat dit Nieuwjaarsdag is voor de Maya.

Een jaar telt dus 13 x 28 dagen is 364 dagen. De laatste dag is 24 juli en om een overbrugging te maken naar 26 juli is de tussenliggende dag, 25 juli, de Dag buiten de Tijd. Het is een feestdag om het oude jaar te vieren. Hierbij laten we het oude los en zetten we een intentie voor het nieuwe jaar.

Voor mij zijn er 2 dingen bij de Maya waar ik me mee verbonden kan voelen en dat zijn de 13 Manenkalender en de Maya Qi'ché telling. Volgens sommigen hoort het een niet bij het ander, maar ik probeer deze wel zoveel mogelijk met elkaar te verbinden. Bij de Maya Qi'ché telling voel ik veel vrouwelijke energie, terwijl het Dreamspell voor mij heel mannelijk is.

Voor mij is deze speciale dag een teruggaan in de baarmoeder om daarna opnieuw geboren te worden. Deze afbeelding sluit hier prachtig bij aan!

Dus vier op deze speciale dag het leven, beleef dat je gedragen wordt.
Kijk ook naar het achterliggende jaar. Heb je het doel van vorig jaar gerealiseerd? Wat heb je nog nodig om verder te komen? Wat wil je het komende jaar hier nog voor doen? Wat wordt jouw nieuwe doel?

Zelf kijk ik ook terug. Het afgelopen jaar was behoorlijk enerverend. Het jaar stond in teken van liefde voor mijzelf en thema's als aanvaarden en vrijgeven zijn meerdere keren op mijn pad gekomen. Op 25 juli ga ik een feestje vieren 🥳 en ben je welkom om het mee te vieren in Honselersdijk. Kijk in de agenda voor het programma.

Tijdens dit feestje kun je het Icoon kleuren dat speciaal bij deze dag hoort, de Dag buiten de Tijd. Ben je niet in de gelegenheid om te komen en wil je het Icoon toch kleuren, dan kun je het bestellen. Het is € 13,- inclusief kleuropdrachten.

Op deze dag wordt wereldwijd de regenboogbrug meditatie gedaan, dat kan alleen of in groepen. Bij voorkeur om 13:20 uur. In onderstaande video wordt de regenboogbrug meditatie uitgelegd en begeleid door Nicole E. Zonderhuis.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.