Bekijk de Workshops →

De Aardemens

Geplaatst op 21 januari 2021

De overgang naar het Aquariustijdperk is een transformatie van Aardemens naar Kosmische Mens. We evolueren van een zevenvoudig bewustzijn met zeven chakra’s naar een dertienvoudig kosmisch bewustzijn met dertien chakra’s. In dit artikel zal ik wat meer vertellen over de Aardemens met 7 chakra's.

Chakra's
Ons fysieke lichaam wordt omgeven door energievelden die vibraties uitzenden en met elkaar in wisselwerking staan. Deze energievelden omhullen ons als een meervoudige stralenkrans. Ze doordringen ons en passen zich voortdurend aan ons fysieke lichaam aan. Deze energievelden noemen we de aura, het is ons fijnstoffelijke lichaam.

In ons (fijnstoffelijke) lichaam zijn zeven chakra’s, dit zijn centra van levensenergie. Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent vortex of draaikolk.
De chakra’s draaien als wielen langs de wervelkolom in onze aura. Ze nemen voeding op uit hogere dimensies en geven die door aan ons fysieke lichaam. De chakra’s staan in verband met de meridianen, de reflexzones en met onze organen waarvan ze de functies regelen: de endocriene klieren en zenuwcellen.

Aardemens
Tijdens het Vissentijdperk (0-2000) konden we de zeven chakra’s ontwikkelen. In dit tijdperk mocht de mens zijn ‘lagere zijn’ in de materie vormgeven en tevens leren onderscheiden wat goed en kwaad is. Daardoor kon er het inzicht groeien, dat er meer is dan alleen maar materie en bezittingen.

De mens van toen was een Aardemens met een zevenvoudig bewustzijn. Daarbij was het vaak moeilijk om uit een volgzaam gedrag en/of patroon te stappen. De mens zat vast aan veel regels, wetten en dogma’s. Persoonlijke groei was niet eenvoudig. Dit zie je terug in de volgorde van de chakra's.

Volgorde chakra's
Ik heb lang gezocht naar een optimale volgorde in de 7 chakra's. Van chakra 1 (rood) naar chakra 7 (violet) voelde niet goed, andersom ook niet. Toen ik in 2011 in contact kwam met het (klassieke) vingerlabyrint zag ik mijn optimale volgorde. Het is als een Lemniscaat door de chakra's: chakra 3 -> 2 -> 1 -> 4 -> 7 -> 6 -> 5.

Althans zo leek het, want toen ik later de beweging op de poster tekende miste ik een verbinding tussen chakra 3 en chakra 5. Door deze beweging te volgen, zie je een soort jo-jo beweging. Hieraan zie je dat je vast zit in de beweging, er is geen mogelijkheid om hieruit te stappen. Persoonlijke groei was dus verre van eenvoudig. Misschien herken je dit zelf nog wel bij spiritueel werk in de vorige eeuw.

Door een verandering in het collectieve bewustzijn kunnen we nu wel uit deze beweging stappen. Door te evalueren naar een kosmisch bewustzijn met 13 chakra's komen we op een soort ladder, waarbij we na elke ronde een stap hoger kunnen maken in onze evolutie. Dit zal ik je laten zien in een volgend artikel over de Kosmische Mens.

Voor het evalueren is het goed om in dankbaarheid terug te kijken op je verleden, op 2000 jaar Vissentijdperk. Door te kijken waar je nu staat, te helen wat nog geheeld mag worden, sluit je dit tijdperk af en maak je jezelf klaar voor het Waterman Tijdperk, waarbij we vanuit ons hart, vanuit liefde kunnen gaan leven.

Dit helen en transformeren doen we in module 4 van het traject van Rups naar Vlinder, zodat je daarna in module 5 verder kan met De Hergeboorte van de Kosmische Mens.

Lees hier verder over de Kosmische Mens met haar 13 chakra's >>


© Ineke van der Valk
Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.