Bekijk de Workshops →

De Kosmische mens

Geplaatst op 6 februari 2021

De overgang naar het Aquariustijdperk is een transformatie van Aardemens naar Kosmische Mens. We evolueren van een zevenvoudig bewustzijn met zeven chakra’s naar een dertienvoudig kosmisch bewustzijn met dertien chakra’s. In dit artikel had ik het over de Aardemens en nu zal ik wat meer vertellen over de Kosmische Mens met 13 chakra's.

Kosmische Mens
Zoals je hebt kunnen lezen was de mens in het Vissentijdperk een Aardemens met een zevenvoudig bewustzijn. Daarbij was het vaak moeilijk om uit een volgzaam gedrag en/of patroon te stappen. De mens zat vast aan veel regels, wetten en dogma’s. Persoonlijke groei was niet eenvoudig.

Door een verandering in het bewustzijn kan de ‘Aardemens’ nu uitgroeien tot de ‘Kosmische Mens’. In dat kosmisch bewustzijn kunnen we de opening van het hartchakra, en daarmee de wetten van liefde en eenheid, tot uitdrukking gaan brengen.

Om uit het oude systeem te kunnen stappen is het nodig om ons te ontdoen van alles wat wat nog verbonden is met macht en oude structuren. Je ziet al een aantal jaren dat er een schoonmaak plaats vindt van het oude systeem. Het afgelopen jaar is dit proces nog eens versneld en er zullen de komende tijd nog vele andere oude zaken naar buiten komen. Hierna zal een periode volgen waarin wij de Aarde zullen gaan helpen bij het herstellen van de natuur.

In het Aquariustijdperk hoeven we niet meer te leren door te lijden, maar worden we innerlijk geleid door liefde. Iedereen die maar wil, kan deze weg van bewustwording gaan en zijn chakra’s schoon en helder maken. Hoe schoner onze chakra’s zijn hoe gemakkelijker de scheppingsenergie ons fysieke lichaam kan binnenstromen.

In 2013 zijn bij elke Volle Maan de 13 chakra's één voor één geactiveerd. Naast de zeven reeds bekende chakra's kwamen er nog zes bij: het Miltchakra, hoger hart werd Thymuschakra, Kosmische-doorstromings chakra, Derde oog werd onderverdeeld in Hypofyse- en Epifysechakra, en Kosmische-man en Kosmische-vrouwchakra.

Volgorde 13 chakra's
Bij de dertien chakra’s gaat het in eerste instantie niet meer om het profileren naar buiten. De prioriteit is om te zorgen, dat het innerlijk goed zit om daarna jezelf en/of je doel te manifesteren in de wereld.

Net als bij de 7 chakra's zocht ik ook voor de 13 chakra's een optimale volgorde. Daar ik geen labyrint vond met 13 omlopen heb ik een nieuw labyrint ontwikkeld op basis van een oud mozaïek uit Zwitserland van 200 na Chr. Deze heeft een ideale volgorde voor innerlijke heling.

Bij de 13 chakra's begin je in het 4e chakra en om daarna door chakra 3 -> 2 ->5 -> 8 -> 7 -> 6 -> 9 -> 12 -> 11 -> 10 -> 13 te gaan en te eindigen bij het 1e chakra. Na elke ronde kun je het pad opnieuw gaan, wat als het ware een volgende stap in je persoonlijke groei of ontwikkeling is.

Je ziet op de afbeelding hierboven, dat er drie cirkels gemaakt worden, drie niveaus van bewustzijn. Je brengt lichaam, geest en ziel in balans om daarna op Aarde (wortelchakra) je doel te manifesteren.

Zie ook het verschil tussen de twee bewustzijnsvormen. Waar je bij de 7 chakra's nog vast zat in een vast patroon, kun je bij de 13 chakra's doorgroeien naar een steeds hoger bewustzijn. In een volgend artikel zal ik dieper ingaan op de chakra's.

Het helen en transformeren van de 13 chakra's doen we in module 5 van het traject van Rups naar Vlinder, zodat je steeds dichter bij jezelf komt en je authentiek kan zijn.


© Ineke van der Valk
Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.