Bekijk de Workshops →

Blauw ... zeg het met de juiste woorden

Geplaatst op 5 september 2020

Na al het oranje van het vorige blog, heb je nu misschien wel behoefte aan wat meer rust? Om oranje in balans te brengen, gebruik je de tegen-gestelde of complementaire kleur en dat is blauw.

Bij 'blauwe' mensen was ik altijd meer op mijn hoede. Blauwe mensen zijn overwegend blauw gekleed en zijn over het algemeen heel goede praters. Zij kunnen dingen soms makkelijk 'wegpraten' en mij daardoor als 'oranje' mens (gevoelsmens) snel uit mijn evenwicht halen. Het is nog niet eens zo lang geleden, dat ik met hen niet zomaar in discussie ging.

Waar gaat de kleur blauw over?
Blauw is de kleur van de hemel, het onwerkelijke. Het is een verkoelende kleur, die vrede en rust geeft, en geloof in jezelf en anderen. Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie, en het opent je geest voor andere werkelijkheden. Ook stimuleert het je gevoel voor muziek en kunst, en trekt je uit de sleur van alledag.

Blauw gaat ook over de moederlijke nabijheid en de vaderlijke bescherming. Om blauw te integreren neem je de regie in eigen handen, je spreekt de volwassene in jezelf aan.

Op fysiek niveau gaat blauw over je keel, longen, schildklier, mond, kaken, gebit, nek, schouders en huid.

Als blauw in disbalans is
kun je arrogantie, egoïsme of ontevredenheid voelen. Je trekt je terug en je bent bang of verlegen.
Je stem kan afstandelijk en koel klinken, want je spreekt dan vanuit het intellect in plaats van met een warme stem die vanuit het hart komt.

Chakra
Het 7e chakra, het Keelchakra, heeft blauw als hoofdkleur. Het Keelchakra is je communicatiecentrum, je identiteit. Dit chakra zorgt voor een balans in denken en voelen. Hoe meer je jezelf uit over wat je innerlijk bezighoudt, hoe rustiger je hoofd zal worden.

Het kanaal van dit chakra is je stem, daarom gaat het ook over je manier van communiceren, over hoe je jezelf uit. De woorden die je gebruikt, doen er dus zeker toe 😃

Als je gedisciplineerd op het gebruik van je woorden let, behoud je de controle over je negatieve of positieve frequentie. De woorden die je kiest, gaan een eigen leven leiden. Het is dus goed om de woorden zuiver te gebruiken om alles en iedereen te beschrijven, en vooral jezelf! Let op met de dingen die je over jezelf zegt.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 31 t/m 36. Ze heten v.l.n.r.: Borrelend, Gevoelens uiten, Zelfvertrouwen, Expressie, Creativiteit en Communicatie.

Als het chakra goed functioneert
kun je zonder vrees je gevoelens en gedachten uitdrukken, je volledig creatief uiten en ben je niet beïnvloedbaar.

Wat kan je zelf doen

  • Neem even de tijd en neem je taalgebruik onder de loep.
  • Spreek de waarheid en leer nee zeggen.
  • Oefen in zwijgen, het spreekwoord is er niet voor niets: Spreken is zilver, maar zwijgen is goud.
  • Maak of luister naar muziek, ga zingen, bij voorkeur mantra's. Tip: in de auto kun je vrijuit zingen en horen anderen je niet 😉
  • Integreer blauw in je kleding, voeding en interieur. Bij een teveel aan blauw, gebruik je oranje.
  • Verdriet verteren, uithuilen, ga ze vrijgeven.
  • Probeer jouw creativiteit te vinden. Ga schilderen, tekenen, schrijven, boetseren, enz.
  • Geef je over aan de Goddelijke wil.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (blauwe) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.