Bekijk de Workshops →

Oranje ... laat je voelen

Geplaatst op 11 augustus 2020

In het artikel over het herstellen van je pijnappelklier vertelde ik dat de kleur violet belangrijk is en om je meesterschap te ontwikkelen, om jouw unieke kracht op te pakken.
Wanneer je hiermee ook echt aan de slag gaat, zul je merken dat er verdriet, geïrriteerdheid, boosheid of zelfs angst naar voren kan komen. Het zijn oude emoties die gevoeld willen worden, zodat er heling kan zijn.

Om oude emoties werkelijk te kunnen voelen en helen gebruik ik oranje. Niet iedereen vindt oranje een fijne kleur. Die opmerkingen hoor je dan voornamelijk rond een EK of WK voetbal. Dan worden we overladen met oranje en dat kan teveel voor je worden als je de opgeroepen emoties of gevoelens niet wil zien.

Waar gaat de kleur oranje over?
Het is een kleur van gezelligheid, opgewektheid, gelukzaligheid, verrukking, bliss. Leven in het NU! Oranje helpt je bij het voelen. Het maakt je bewust wat je lichaam je wilt vertellen. De uitdaging is goed bij jezelf te blijven en niet afhankelijk te worden/zijn van anderen. Delen en loslaten horen hier ook bij.

Op fysiek niveau werkt de kleur op buik en darmen, het ruimt op en het laat los, letterlijk en figuurlijk. Alle problemen met de spijsvertering, opgeblazen gevoel en winderigheid, problemen met de geslachtsorganen. Ook problemen met keel en longen kunnen vanuit oranje komen.

Als oranje in disbalans is
komt egoïsme, trots en arrogantie naar voren. Een teveel maakt je egocentrisch; je wilt dan alle pleziertjes van het leven in één keer beleven zonder rekening te houden met anderen.
Te weinig oranje geeft een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Je raakt je motivatie kwijt en zoekt je heil in de eenzaamheid van je gedachten en gevoelens.

Chakra
Het 2e chakra, het Heiligbeenchakra of Sacraalchakra, heeft oranje als hoofdkleur. Je vindt dit chakra in je onderbuik.
Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 13 t/m 18. Ze heten v.l.n.r.: Dualiteit, Passie, Sensualiteit, Overgave, Eenheid en Voelen.

Als het chakra goed functioneert
kun je natuurlijk meestromen met het leven, heb je natuurlijke seksualiteit met iemand van wie je houdt, toon jij je gevoelens, kun je dienstbaar en positief zijn, kun je genieten, is er verbinding en zachtheid, kun je loslaten of vrijgeven en neem je verantwoordelijkheid voor jezelf.

Als het niet zo goed functioneert
ben je wispelturig, blijf je in negatieve emoties hangen, heb je schoonmaakdrift/smetvrees, een gebrek aan eigenwaarde en vaak een schuldgevoel.

Wat kan je zelf doen

  • Maak verbinding met het element Water. Ga regelmatig zwemmen of ga naar de sauna.
  • Neem een bad in plaats van een douche.
  • Drink voldoende water, je urine dient helder te zijn en mag niet ruiken.
  • Integreer oranje in je kleding, voeding en interieur. Heb je teveel oranje .. neem dan meer blauw!
  • Activeer je bekkengebied door dans (buikdans, tango, salsa) of gebruik een hoepel.
  • Je mag best NEE zeggen als het voor jou niet goed voelt. Anderen zullen dit vreemd vinden, maar ze gaan er vanzelf aan wennen. Bovendien geeft het je enorm veel ruimte.
  • Maak jezelf weerbaar voor de mening van anderen, het heeft alles met hun te maken en niet met jou!
  • Kijk naar je angsten en belemmerende overtuigingen en ga ze vrijgeven. Is het teveel voor je, zoek dan hulp.
  • Zie jezelf als belangrijk en communiceer over je gevoelens, over wat je bezighoudt. Lees dit artikel als je meer wilt weten over het voelen van je gevoelens.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (oranje) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.