Bekijk de Workshops →

Violet - herstellen van de pijnappelklier

Geplaatst op 22 juli 2020

In eerdere artikelen heb ik geschreven over het Grote Ontwaken en het verhogen van je trilling. Ik heb ook geschreven over olijfgroen en magenta en hoe deze kleuren je kunnen helpen om uit je slachtofferrol te stappen. Er is echter nog iets extra's nodig om je werkelijke kracht op te nemen en dat is violet.

Om de dualiteit te overstijgen, de innerlijke kracht in jou weer te ontdekken en je Meesterschap op te pakken, is het nodig dat je pijnappelklier optimaal functioneert. Doordat we steeds verder van onszelf zijn gaan staan, is deze klier minder gaan werken en daardoor gaan verkalken. Door deze klier te ontkalken zal zij haar taak weer gaan opnemen en kan jij Meester worden over jouw leven en de dingen weer helder gaan zien. Een heel belangrijk punt voor de Nieuwe Tijd die we zeer binnenkort ingaan. De kleur van de pijnappelklier is dus violet.

Als je de afgelopen tijd je 13 chakra's bent gaan verbeteren en versterken, dan ben je al bezig met dit ontkalken. Voor degenen die nog met 7 chakra's werken, zal ik hieronder een en ander uitleggen met betrekking tot de kleur violet. Kosmische Mens 65 heet namelijk niet zomaar Meesterschap 😉

Waar gaat de kleur violet over?
Het is een kleur van dienstbaarheid, transformatie en genezing. Denk hierbij aan de Violette Vlam van St. Germain.
Violet laat je vanuit je hoofd weer terug in je lichaam komen, voelen wat je lichaam je vertelt. Het kalmeert en geeft rust.
Op fysiek niveau gaat violet onder andere over je centrale zenuwstelsel, lymfatische stoornissen en milt.
Een evenwichtige hoeveelheid violet geeft je een gevoel van zekerheid, waardigheid en vastbeslotenheid.

Als violet in disbalans is
dan is er angst, cijfer je jezelf weg, is er neiging tot depressie, stress en wispelturigheid. Je slaat door in dienstbaar zijn aan anderen en maak jezelf hierbij onzichtbaar. Je kunt ook irreëel kritisch, arrogant, dominant, opdringerig of boos zijn.

Chakra
Het 10e chakra, het Epifysechakra, heeft violet als hoofdkleur. Je vindt dit chakra midden in het achterhoofd. Het is het vrouwelijke deel van het Derde Oog, waar het samenwerkt met het Hypofysechakra, het mannelijke deel. Het chakra is verbonden met de pijnappelklier, welke fungeert als jouw kosmische antenne.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensjes verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 61 t/m 66. Ze heten v.l.n.r.: Innerlijk luisteren, Openstellen, Eenwording, Verbondenheid, Meesterschap en Helder Zien.

Als het chakra goed functioneert
ervaar je diepe vrede, ben je geduldig, voorzichtig, ambitieus, heb je humor. De mystieke vermogens als helderweten, -horen, -zien en -voelen zijn actief en je hebt verbinding met de Akasha kronieken.
Je kunt de schoonheid in alles zien en je streeft hogere doelen na. Via je innerlijk weten trekt het die trillingen aan die je helpen om met jezelf in verbinding te komen en jezelf waar te maken op Aarde.
Het Epifysechakra zorgt ook voor de melatonine en je biologische klok.

Bij een disbalans
ben je overgevoelig en nerveus, koppig, sarcastisch en pessimistisch. Je gelooft niet in je ware zelf en je bent behoorlijk vastgelopen. Je hebt nagenoeg geen verbinding met de kosmos, met engelen en meesters.

Wat kan je zelf doen om dit chakra/pijnappelklier optimaal te laten werken

 • Ogen en huid zon laten opnemen, elke dag minimaal 45 minuten. ☀️
 • Gebruik violet in kleding, voeding en omgeving (denk aan lavendel en amethist).
 • Zorg voor goede, natuurlijke voeding en haal vlees en melkproducten uit je menu.
 • Drink zuiver water en vermijd fluoride (water, tandpasta).
 • Ruim je huis eens grondig op, wat je niet meer nodig hebt, doe je weg. Een opgeruimd huis, geeft een ‘opgeruimd hoofd’ 😉
 • Leren luisteren en relativeren.
 • Yoga, mediteren of mantra’s zingen.
 • Vermijd straling van mobiel, tablet, pc.
 • Voldoende slapen en bij voorkeur in een donkere slaapkamer.
 • Volg het ritme van de natuur en dus jouw bioritme, wees vaker in het donker.
 • Krachtplaatsen bezoeken, zoals oude kathedralen en steencirkels.

Het gevolg is
dat je beter in contact bent met je lichaam, je gevoelens en emoties. Hierdoor kunnen ook oude emoties naar voren komen die aandacht vragen en 'opgeruimd' willen worden. Geef hier zeker aandacht aan, want dan kun jij je leven werkelijk gaan veranderen en Meesterschap krijgen.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (violet) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Bron foto pijnappelklier

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.