Bekijk de Workshops →

Het getal 13 en olijfgroen

Geplaatst op 10 juni 2020

Door een reactie op Facebook over getallen, numerologie en Illuminatie ging er bij mij iets borrelen. Het ging hier namelijk over de negatieve kant van getallen, maar zoals alles hebben getallen behalve een schaduwkant ook een lichte kant.
We leven op Aarde en hier is dualiteit. Het is er altijd en overal en het één kan niet zonder het ander. Donker <-> licht; zwart <-> wit; koud <-> warm; Yin <-> Yang. Je kan pas het Licht gaan herkennen of waarderen als je ook weet wat Donker is.

Geef je aandacht aan een negatieve of schaduwkant van iets dan wordt dit erger. Je gaat het aantrekken terwijl je dit misschien niet eens wil. Simpel gezegd heb je hier dus positieve gedachten of bezigheden bij nodig om het weer in balans te brengen.

In de reactie op Facebook werd gesproken over het getal 13, dat dit een ongeluksgetal is ... kijk naar vrijdag de 13e, ontbreken van de 13e verdieping of het 13e gerecht op de menukaart, en nu ook de illuminatie.
In de tarot is kaart 13 de Dood. Mensen die niet bekend zijn met de tarot schrikken van deze kaart .. ‘gaat er iemand dood?’ Ja eigenlijk wel, de oude JIJ. De kaart staat namelijk symbool voor transformatie.

Echter is bij oude volkeren het getal 13 een geluksgetal …
In de hemel zie je 13 Manen, 13 dierenriemtekens, er zijn 13 chakra’s. 13 is een vrouwelijk getal, het getal van de Godin en de Maya spreken over 13 tonen, de 13 tonen van creatie: er zijn 13 stappen nodig om iets te creëren, te scheppen.
Zonder 13 is er namelijk geen vernieuwing, geen verandering mogelijk. Bij de 12e van 13 stappen is het project klaar, en je hebt 13 nodig om alles nog eens overzien, kom je terug bij jezelf en kan er een nieuw project ontstaan.

In mijn werk als Kleurcoach zet ik getallen om naar kleuren, om het beter te kunnen voelen en zo hoort het getal 13 voor mij bij de kleur olijfgroen.

Waar gaat de kleur olijfgroen over?
Olijfgroen gaat over vrouwelijk leiderschap, het laat je je spirituele echtheid herkennen en geeft hierin helderheid.
Het geeft een balans tussen verstand en emoties; tussen eigenliefde en liefde voor anderen. Olijfgroen staat voor optimisme, motivatie en praktisch. Het heeft een belofte van een nieuw begin in zich.

Als olijfgroen in disbalans is
dan leef je volgens de overtuigingen van anderen, zijn er veel emoties en benader je alles vanuit je ratio. Je kan verbitterd zijn, jaloers, onbuigzaam en ontevreden. Je bent waarschijnlijk aan het over-leven en verwacht dat de hulp van een ander komt.

De Kosmische Mensjes laten dit heel goed zien. De complementaire kleuren in een Mensje helpen je bij het oplossen van (innerlijke) conflicten.
Je helpen je vrijmaken van oude patronen, van het slachtofferschap, uit je cocon te komen, je vleugels uit gaan slaan en de vlinder worden … dat is wat olijfgroen je wilt laten zien ... 13 is dus het getal van transformatie … de rups 🐛 die vlinder 🦋 mag worden …

Q, Trump en zijn Patriots zijn al een aantal jaren heel hard bezig om de Aarde vrij te maken van de zogenoemde blackhats … schoon schip aan het maken, zodat het weer leefbaar wordt zonder de controle.
Maar Trump kan jou niet redden, dat kun je alleen zelf doen.

Het getal 13 van de illuminatie laten jou en mij iets zien. Je kunt het zien als een spiegel, iets wat in ons (vaak onbewuste) verborgen is. Door je hiervan te bevrijden, breng je jezelf in balans, uit de dualiteit, en kun je veranderingen toe gaan laten, gaat het weer borrelen in jou 😁

Jij kunt jezelf bevrijden van:

 • de machtspelletjes
 • van de dingen die je niet meer wil
 • van de vaccinatieplicht
 • de baan die je benauwt
 • de overtuigingen van je opvoeders
 • oude oordelen over jezelf, want ...
  als je niet blij bent met je leven, dan leef je niet jouw pad!

Door hier licht op te laten schijnen, positief denken, dingen veranderen, verantwoordelijkheid te nemen voor je leven, kunnen er nieuwe kleuren komen.
Als je in een donkere kamer het licht aandoet, zie je ook kleur verschijnen en dan kan ook in jou! Kleuren die jouw potentieel zichtbaar maken, want ... alles zit in jou!

Je kiest dan voor:

 • vrijheid
 • goede voeding voor iedereen
 • klimaatbeheersing
 • gelijke verdeling van het geld
 • goede gezondheidszorg met heling van de oorzaak
 • leuk werk, ga eventueel een opleiding doen … je bent nooit te oud om te leren
 • weer genieten van de kleine dingen met kinderen en familie

Wat kan je nu zelf doen
Olijfgroen hoort bij het Element Hout en gaat over Lever en Galblaas. Het is dus belangrijk om te zien 'wat je op je lever hebt' en 'waar je je gal over wilt spuwen'.

 • Kijk dus wat je frustreert, waar ben je boos over, neem beslissingen over belangrijke zaken in je leven.
 • Verminder stress, onthaast! Geef je grenzen aan!
 • Weet wat je eet! Eet zo zuiver mogelijk, dan hoeft je lichaam het niet af te voeren.
 • Draag (olijf-)groene kleding.
 • Schrijf je levensplan. Ga je droom uitschrijven.

Zit je echt heel erg in het slachtofferschap, begin dan met de kleur magenta toe te voegen in je leven. Magenta is de complementaire kleur en door deze te integreren, ga je jezelf meer liefde geven, waardoor je duidelijker krijgt wat je behoeften en verlangens zijn.
Lees anders dit artikel over magenta nog eens >>

Blijf je in je angsten zitten, zoek dan iemand op die je kan helpen. Er zijn meer dan voldoende therapeuten die jou hierbij kunnen helpen.
Ik doe het met kleur, Iconen en vingerlabyrint, geheel op mijn eigen-wijze, maar er zijn nog vele, vele anderen met evenzovele disciplines. Zoek wat bij je past en bevrijd jezelf …

Bekijk hier de video waarin ik het bovenstaande nog eens uitleg:

Chakra
Het 13e chakra, het kosmische-vrouwchakra, heeft olijfgroen als hoofdkleur. Dit chakra zet de kosmische energie om in helende en voedende energie voor de cellen. Het is hier een volledig en onvoorwaardelijk één zijn met Al Wat Is. Er is geen tegenstelling meer tussen wat goed is voor jezelf en wat goed is voor alles en iedereen om jou heen, er is heelheid.
Het kosmische-vrouwchakra heeft het vermogen tot transmutatie, tot herscheppen, en speelt een belangrijke rol bij het veranderen/herscheppen van negatieve situaties naar het oorspronkelijke doel van je leven.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 67 t/m 72. Ze heten v.l.n.r.: Geestelijke voeding, Samensmelting, Heelheid, Macht, Al wat is en Scheppingskracht.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (olijfgroen) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.