Bekijk de Workshops →

De ontdekking van mijn passie

Geplaatst op 6 september 2016

Mijn passie is kleur en in dit artikel wil ik je graag vertellen hoe en wanneer ik dit ontdekte. Dit verhaal vertel ik af en toe aan mensen, maar heb het niet eerder op papier gezet. Door mijn deelname aan de Business BN'er Challenge van Zayrada Groenhart word ik uitgedaagd om dit op mijn manier te delen, en ik kies ervoor om dit via mijn blog te doen.

Begin 2002 ben ik weer terug het arbeidsproces ingegaan. Ik had 10 jaar 'thuis gezeten' om voor mijn 3 kinderen te zorgen en nu ook de jongste naar school ging, kon ik wel weer wat uurtjes werken. Op dat moment wist ik niet (meer) wat ik echt leuk vond om te doen en heb toen maar mijn oude beroep van boekhouder weer opgepakt. Echter na 14 dagen wist ik al, dat dit het écht niet zou worden. Ik ging met tegenzin naar mijn werk. Maar ja .. wat dan? Cijferen vind ik heerlijk, maar dus niet op deze manier.

Consult
Om te ontdekken waar ik goed in ben, wat mijn talenten zijn, heb ik een afspraak gemaakt met een astrologe. Het was een goed consult, maar antwoorden kreeg ik niet. Ze vond het beter als ik zelf voelde waar mijn aandacht en interesses naar uit gingen. Dat betekende dat ik in contact moest komen met mijn gevoel. Gevoel? Wat is dat? Ik voelde immers niet ... naar mijn overtuiging was ik zonder gevoel geboren ...

Aan het werk ...
Ik kreeg het advies om Lichaamswerk en Stemexpressie te gaan doen. Dit zou me helpen om meer te gaan voelen. Zo gezegd, zo gedaan, en heb ik me aangemeld voor beide trainingen. Naïef als ik was, dacht ik daarna wel te kunnen voelen wat ik nu werkelijk wilde ... niet dus ... en eigenlijk begon alles pas op dat moment. Er stonden dikke muren om mij heen en beide trainingen gaven slechts een klein haarscheurtje ...
Om werkelijk te kunnen voelen was het nodig om de muren steen voor steen af te breken. Je begrijpt, dat er hierna nog verschillende trainingen volgden.

Kleur
Begin 2004 viel het mijn familie op, dat ik een turquoise zomerjas droeg. En in de winter had ik al een fuchsia winterjas gedragen. Ze wilden weten wat er met mij aan de hand was?
Je moet weten dat mijn kledingkeuze over het algemeen niet opvallend was; ik droeg vaak donkere kleuren. Roze was al helemaal geen kleur die bij ons thuis gedragen werd en de herinneringen uit mijn kindertijd waren vooral grijs.

Er werd in de buurt een cursus over kleur aangeboden en ik schreef me hiervoor in. Wat werd ik hier blij van! Elke avond kregen we informatie over een kleur en of dat nog niet genoeg was .. thuis ging ik op internet verder zoeken over de kleur. Ik werd steeds enthousiaster en ben gaan kijken wat ik kon gaan doen met kleuren en of er opleidingen waren. Ik zat immers nog altijd bij dezelfde werkgever in dezelfde functie. Het werd hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Aura-Soma
Eind 2004 was er een Aura-Soma Introductiedag in Veenendaal. Het sneeuwde en met mijn autorijangst, was dit vanuit het Westland, een heel eind weg. Moedig ben ik met de trein naar Veenendaal gereisd en, na een lange zoektocht door Veenendaal, werd ik heel warm onthaald door Brigitte Sütmuller. Het was voor mij letterlijk én figuurlijk thuiskomen na een lange reis, evenals mijn kennismaking met het Aura-Soma Kleurensysteem.

Trainingen
Na deze Introductiedag was het voor mij heel duidelijk, dat ik verder wilde met kleuren en met name met Aura-Soma. In 2005 ben ik begonnen met het volgen van trainingen. Eerst om mijzelf verder te openen, de muren waren immers nog niet weg ;) Later ook om mijn eigen kleurenpraktijk te kunnen starten, wat in 2008 een feit werd.

Passie
Kleuren zijn dus mijn passie! Kleuren maken me blij, laten me stralen, laten me voelen, laten me spelen, laten me dansen, laten mij mijn heelheid voelen! Ik wil dansend en spelend mijn leven vorm geven en dat kan ik dus met KLEUR!

En die cijfertjes dan? Als je me een beetje kent, dan weet je het vast al ... ik ben gek met numerologie en als het even kan verbind ik alle namen, beroepen, woorden met cijfertjes en daardoor ook met kleuren ;)
Die baan ... die heb ik niet meer ... ik heb nu kleur!
Mijn eigen verdwenen kleuren heb ik weer tot leven gebracht en gebruik ik nu als kracht. Dit wil ik ook realiseren bij mijn cliënten! ♥

Dank je voor het lezen! Ik lees graag hieronder hoe jij je passie ontdekt hebt :)