Bekijk de Workshops →

Erkenning

Geplaatst op 16 september 2018

Een thema wat regelmatig terugkomt in ons leven is Erkenning. Iedereen zoekt een vorm van Erkenning: bij ouders, bij broers en zussen, bij vrienden, op het werk... We willen allemaal gezien, begrepen en gehoord worden. Je kunt Erkenning natuurlijk buiten jezelf zoeken, maar alles begint met het Erkennen van jeZelf ofwel van jezelf gaan houden!

Erkenning is één van de dertien hartverlangens in de cursus De Ontdekking van de Godin! In deze les gaat het om alle facetten van je zelf te accepteren en lief te hebben, om zo meer Eenheid in je zelf te gaan voelen. We kleuren daarbij het Icoon Erkenning om dit thema in onszelf te activeren.

Maar voordat we gaan kleuren, laat ik de deelnemers in een spiegel kijken: naar hun ogen, hun neus, hun mond, etc. Voor de één is dit makkelijker dan de ander. Ik nodig ze ook uit om thuis meer in de spiegel te kijken. Niet alleen of hun haar goed zit, maar echt bewust naar zichzelf kijken en hun schoonheid te zien. Het blijkt elke keer weer, dat men hier vaak veel moeite mee heeft en soms zegt er iemand: "Ik ben toch niet mooi! Al die rimpels ... "

Als oudere vrouw heb je inderdaad meer rimpels dan een jong meisje: een lachrimpel, een zorgrimpel, een stressrimpel ... er zijn er vele. Elke rimpel heeft haar eigen verhaal en ál die rimpels samen, maken wie JIJ bent ... een uniek persoon met een enorme levenservaring. Dat is wat een jong meisje zonder die rimpels, allemaal nog mag leren!
Kijk in de spiegel en zie je levensverhaal, de mooie en minder mooie momenten, JIJ! Kijk en geniet van deze schoonheid! 😊

Bij het woord Erkenning horen natuurlijk ook kleuren. In de cursus geef ik met behulp van 3 Kosmische Mensjes aan wat er in het woord verborgen zit: het Doel, de Uitdaging en het Pad. Door met de kleuren van Uitdaging te gaan kleuren, kom je op het Pad en daardoor bij het Doel, bij Erkenning in dit geval.

Wat zeggen bovenstaande Mensjes nu ...
Het Doel (19) is om jezelf de ruimte te geven je hart te openen om jouw oneindige mogelijkheden te gaan voelen.
De Uitdaging (26) is om blij te zijn met wie je bent en met wat je in huis hebt. Hierdoor komt er ruimte voor je dromen en verlangens.
Het pad (45) wat hieruit volgt, is dat door steeds meer te vertrouwen op je lichaam en je intuïtie, en hiernaar te handelen, je lichaam en geest kalm en stabiel worden. Oude angsten kunnen zo verdwijnen.

Het is goed om dit Icoon minimaal 3 keer te kleuren, met elk Kosmische Mens één keer en daarna nog eentje met je eigen gekozen kleuren. Je zult zien wat een grote verandering het geeft, als je jezelf dit toestaat.
*De Iconen bij de Kosmische Mensjes zijn een onderdeel van de Chakrakaartenset die binnenkort gepubliceerd zal worden.
Het Icoon Erkenning kun je ook los bestellen. Kijk hiervoor op (links: https://inekevandervalk.nl/verkoop text: deze pagina).

We zeggen wel eens, echte schoonheid zit van binnen, maar vergeet niet dat ook onze buitenkant schoonheid kent.
Zoals de Japanse Godin Amaterasu Omi Kami, uit de cursus, zegt:
"Vrouw zijn betekent dat we mooi ZIJN!"

Luister eens naar het nummer I Am van Mayana.
Of naar dit nummer van Harry Jekkers: Ik hou van mij
Dit is waar Erkenning en het Erkennen van jeZelf over gaat!

Wat is jouw ervaring met Erkenning of Erkend worden? Fijn als je het hieronder wilt delen.


Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen. Voor commerciële doeleinden heb je toestemming nodig.