Bekijk de Workshops →

Je goud ontdekken ... Authentiek Zijn

Geplaatst op 17 december 2020

Leven in het Aquarius tijdperk vraagt je om te leven vanuit je hart, om werkelijk authentiek te zijn. Oude angsten (3D) mag je verwerken en achter je laten om zo geheeld in 5D te gaan leven.
Weet je ... 5D kent geen angsten, 5D kent alleen vertrouwen ... op jezelf (lichaam), op je intuïtie (ziel) ...
In 5D maken we weer een hartverbinding met elkaar en werken we samen aan projecten, zonder oordelen, in vrijheid, gewoon vanuit je ware zelf, je authentieke zelf.

Je hele leven doe je er alles aan om verbinding te blijven houden, zelfs zoveel dat je liever je authentieke zelf kwijtraakt dan de verbinding met ouders, familie, leraren, werkgevers, etc. Totdat je bewust wordt dat dit niet jouw leven is, niet jouw pad is. Vaak is dit door ziekte: depressie, burn out, reuma, kanker, ...

Door eerlijk te zijn tegen jezelf, verantwoordelijkheid te nemen voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid, kun je weer op jouw pad komen.

Persoonlijk vind ik het heel mooi om dit proces aan te gaan, alhoewel het soms heel confronterend is. Zoals vorig jaar toen bij mij borstkanker werd geconstateerd en ik weer op een diepere laag naar mijzelf mocht kijken.
Het bewustzijnsproces is geen proces van een paar maanden, nee het kan jaren duren voordat je werkelijk bij de kern uitkomt, je authentieke zelf kan zijn, jouw goud kan leven!

Zoals je misschien weet heb ik het traject van Rups naar Vlinder ontwikkeld. Het liep vanaf 2015 voor een groot deel synchroon met mijn eigen pad. Het werden uiteindelijk 5 modules en bij elke module ontstond er nog een bonus Icoon.

Alleen bij Module 5, de Hergeboorte van de Kosmische Mens, wilde het nog niet lukken. Het Icoon Authentiek Zijn liet op zich wachten ... tot vorige week ... toen kon ik het tekenen (zie de afbeelding). Ik ben heel blij dat het traject nu compleet is. Het bevat in totaal 52 Iconen om jouw Authentieke Zijn te ont-wikkelen 🌹

Heel bijzonder is het aantal van 52 Iconen: een Maya cyclus duurt 52 jaar, dan begin de cyclus opnieuw ... een hogere stap op de ladder ☺️🥳

Waar gaat de kleur goud over?
Goud geeft heelheid en contact met je innerlijke wijsheid. De wijsheid, het bewustzijn wat je hebt opgedaan in eerdere levens. Het helpt je door oude angsten heen en brengt je weer terug in je midden.

Op fysiek niveau werkt goud op de milt, botten, beenmerg, bloedplaatjes.

Als goud in disbalans is
kun je geen rust vinden, heb je weinig ruggengraat, ben je eenzaam, beïnvloedbaar en humeurig. Door een blinde vlek houd je vast aan diepe, oude angsten en kom je niet in contact met je innerlijke leiding.

Chakra
Het Miltchakra heeft goud als hoofdkleur. Het is een nieuw chakra en je vindt het ter hoogte van het middenrif, tussen de buikholte en de borstkas. Het wordt ook wel het Kosmisch Hart genoemd.

Vanuit de Bron kom je op Aarde, dus bij je geboorte neem je jouw goud, jouw kennis en wijsheid mee naar dit leven. Hier begint jouw levenspad, jouw reis door de 13 chakra's.
Je hebt vast wel opgemerkt hoeveel wijsheid en bewustzijn kleine (pasgeboren) kinderen hebben. Als zij een veilige en geborgen jeugd hebben, kunnen zij dit bewustzijn zeer lang behouden.

Dit bewustzijn raak je nooit kwijt, maar door allerlei redenen kunnen er wel muurtjes of blokkades voor gezet worden. Op latere leeftijd ga je dan op onderzoek uit wat je kunt doen om dit weer te activeren. Je gaat dan je eigen verantwoordelijkheid nemen ofwel je eigen autoriteit her-activeren. Dit kun je doen met koningsblauw, de complementaire kleur van goud.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 01 t/m 06. Ze heten v.l.n.r.: Ontdekken, Onderscheiden, Groeien, Zelfbeeld, Emotioneel en Verbinding.

Als het chakra goed functioneert
zijn lichaam en geest in balans, je stelt je open voor nieuwe inzichten, je hebt onderscheidingsvermogen en je lichaam wordt beschermt tegen astrale invloeden. Je kennis wordt wijsheid.

Wat kan je zelf doen

  • Geduldig zijn, stap voor stap
  • Jezelf leren kennen
  • Liefdevolle vriendelijkheid oefenen
  • Transformatie toestaan (naar de andere oever durven)
  • Evenwicht leren door oorzaak en gevolg
  • Integreer goud in je kleding, voeding en interieur. Bij een te veel aan goud, gebruik je koningsblauw
  • Onderzoek je emotionele blokkades, verteer ze en geef ze vrij

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (gouden) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.
Ik lees graag wat de kleur goud voor jou betekent. Deel het gerust onder dit artikel ❤️

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.