Bekijk de Workshops →

Zeg je JA of YES!

Geplaatst op 3 oktober 2017

Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer Engelse woorden gebruik. Op de een of andere manier zijn ze voor mij krachtiger dan de Nederlandse woorden. Zo heb ik bijvoorbeeld voor de betekenis van oranje geen goed Nederlands woord, alleen het Engelse BLISS geeft voor mij duidelijk weer wat oranje voor mij betekent. :)

Ik heb dit ook met JA of YES!
YES vind ik een heel krachtig woord. YES zendt grote trillingen uit. YES geeft een energie die je van binnenuit oplicht. Zeg het maar eens een paar keer achter elkaar, je voelt de vibratie in je lichaam.
Het woord JA is wat zwak en wordt al gauw ‘Ja, maar …’

Door het verleden te transformeren en te genezen, kun je in het NU leven en YES helpt hierbij. Door YES te zeggen, kies je voor het NU, transformeer je naar NU, leef je in het NU. Ik zou zeggen: begin vandaag met YES!

De kleuren laten het je nog duidelijker zien:

JA is verbonden met het getal 2. Een twee symboliseert het andere, het begerenswaardige alternatief, de vrijheid om te beslissen, maar ook de tweeslachtigheid, de twijfelende verscheurdheid.
Bol 2 (Aura-Soma) gaat over innerlijke vrede en helpt bij overgangssituaties en communicatie.

YES is verbonden met het getal 13. Dertien is een getal van transformatie; het rond iets af en er wacht een nieuw begin. Het is een boodschap om het oude los te laten en het nieuwe binnen te laten komen.
En bovendien: 1+3 = 4, is een ‘vierkant’, een stabiele fundering!
Bol 13 (Aura-Soma) gaat over Verandering die uit het hart komt. Het brengt vastgelopen gevoels- en gedachtepatronen weer op gang. Het vergroot het vertrouwen in het nieuwe.

In de Tarot is 13 de kaart van de Dood. Dit gaat over verandering, dood en wedergeboorte op vele niveaus. Loslaten wat niet langer nuttig is. Vergeven van jezelf en met een nieuw vertrouwen naar de toekomst kijken. Groen is de kleur van verandering, vernieuwing.
Door YES! te zeggen tegen dingen die je tegenkomt, breng je dus letterlijk verandering aan in je leven. En wel op een hele krachtige manier.

Kaart/bol 13 transformeert naar kaart/bol 91. Deze is olijfgroen en is de kleur van het 13e chakra, het Kosmische-vrouwchakra. Met dit chakra kun je je leven opnieuw gaan creëren, je kunt het gaan her-scheppen!

Voor mij is het duidelijk ... ik zeg voortaan YES tegen het leven en tegen de dingen die ik wil veranderen.
En jij? Wat doe jij? Wil je het hieronder met me delen?