Bekijk de Workshops →

Inkleuren van Iconen

Geplaatst op 31 mei 2019

Het inkleuren van Iconen pas ik veel toe in mijn werk, in workshops en cursussen, maar ook in persoonlijke consulten.
Hier volgt een korte uitleg over deze manier van werken ...

Heilige Geometrie
Het Icoon teken ik aan de hand van een thema, zoals vertrouwen, eigenliefde, discipline, etc. De tekeningen hebben Heilige Geometrie als basis. Geometrie is een taal van beelden, vormen en patronen. Het is een taal van het Licht, een taal die ons onbewuste, onze ziel direct herkent.

Een Icoon hernieuwt het contact met je Ziel. In eerste instantie zul je dit niet direct herkennen, want dit gebeurt op onbewust niveau. Als je wél direct geroerd of geraakt bent door het symbool, is er herkenning op zielsniveau.

Door het "klikken" op een Icoon, ofwel door het kijken naar de tekening en deze in te kleuren, wordt er iets aangeraakt in jou, in je onbewuste. Je lichaam vertaalt dit en gaat subtiel een verandering in gang zetten.

Het inkleuren van een Icoon:

  • start heling op het thema
  • laat je je gevoelens beter onderscheiden en uiten
  • brengt je hoofd en gevoel meer in balans
  • geeft rust en ontspanning
  • versterkt je intuïtie
  • stemt je af op je Innerlijke stem, ofwel je Ziel.

Kleur
Net zoals geometrie, herkent het lichaam onbewust ook kleur.
Licht en kleur zijn informatiedragers en overbrengers van genetische informatie. De huid herkent het licht en daarmee ook de kleuren erin. De ontstane prikkel gaat rechtstreeks naar de hypothalamus, die allerlei processen van het lichaam aanstuurt.

Kleuren kunnen daardoor de balans herstellen in je lichaam. De huid, de ogen en het spijsverteringssysteem zijn ingangen waardoor kleurenergieën in het lichaam worden opgenomen.

De kleuren die je kiest, zeggen iets over jou: over je behoeften, je emoties, je gedachten, enz. Om de behoeften zichtbaar te krijgen, gebruik ik de Kleurcode van de Kosmische Mens.

Kleurcode van de Kosmische Mens
De Kleurcode van de Kosmische Mens is een kleurentherapie met een holistische kijk op de mens. Elke Kleurcode is een Drie-eenheid, wat je terug ziet in de drie lagen: één voor het Lichaam, één voor de Geest, één voor de Ziel.
Ze helpen je om bewust te worden waar op dit moment aandacht aan gegeven mag worden, zodat je oude patronen zichtbaar worden en mogelijk kunnen veranderen.
Hier kun je meer over deze kleurentherapie lezen >>

Icoon inkleuren
De kleurencombinatie, die ik adviseer bij elk Icoon, is ontstaan uit mijn ervaringen met het werken met geometrie en kleur. Ook de geuren zijn op deze manier naar voren gekomen.
Juist de combinatie van geometrie, kleur en geur maakt het een zeer krachtig geheel en ondersteunt het integreren van de betekenis van het Icoon. Ondanks dit kleuradvies wil ik dat je ook je eigen kleuren kiest, het is namelijk het pad dat jij nodig hebt om uiteindelijk bij het kleuradvies uit te komen.

Momentopname
Het inkleuren van het Icoon is een momentopname. Je kiest op dat moment die kleuren, die bij je passen, die je nodig hebt bij het gevoel of emotie dat het Icoon bij je oproept. Het kan zijn, dat als het kleuren klaar is, je het niet mooi (meer) vindt. Je lichaam heeft dan al een verwerking in gang gezet. Als dit zo is, is er de uitdaging om het Icoon nogmaals te kleuren, misschien meerdere keren, net zolang totdat je het wel mooi vindt. Zo kun je het onderwerp steeds verder uitdiepen en de emotie of pijn op een hele eenvoudige manier op een diep niveau helen.

Door het inkleuren van Iconen geef je jezelf de ruimte of beter gezegd sta je jezelf toe om te veranderen. Je wordt weer wie je in oorsprong bedoeld was te zijn. Alle kleuren van de regenboog zitten in je en het is de bedoeling dat je deze benut gedurende de tijd dat je op Aarde bent. Je kleurt jezelf VRIJ!

Proces
Het is de bedoeling dat je het Icoon zo ophangt, dat je blik er regelmatig op kan vallen. Het proces kan zo doorgaan. Als na een tijdje blijkt, dat je de kleuren (opnieuw) niet mooi meer vindt, is er wederom de uitdaging om het Icoon nogmaals in te kleuren. Op deze manier wordt je steeds bewuster van wat jouw lichaam je wilt vertellen, ga je nog beter luisteren naar je innerlijke stem en volg je nog beter en bewuster je persoonlijke pad. Het is natuurlijk ook mogelijk om naar een volgend Icoon over te stappen.

Workshops
Als je het kleuren van Iconen wilt uitproberen en zo wilt ervaren of en hoe het voor jou werkt?
Dan kun je meedoen aan een gratis challenge: Helend kleuren
Lees hier meer over deze challenge >>>

Wil je liever alleen thuis kleuren? Dat kan ook. Er zijn diverse kleurboeken beschikbaar. Kijk eens op deze pagina >>.

Zonder naams- en bronvermelding heb je geen toestemming om informatie te verveelvoudigen en/of openbaar te maken door middel van druk, microfilm of op welke wijze dan ook.