Bekijk de Workshops →

2018 in kleuren

Geplaatst op 31 december 2017

De laatste dag van 2017 ... een dag om even terug te kijken op het afgelopen jaar ... maar ook een dag om vooruit te kijken ... naar de mogelijkheden die in het verschiet liggen. Je kunt hier teruglezen wat ik schreef over 2017.
Als we kijken naar de kleuren, wat kun je dan verwachten in 2018?

We gaan van een 10-jaar naar een 11-jaar (2+0+1+8=11). De veranderingen die je in 2017 aangegaan bent, kun je nu in jezelf gaan verankeren en versterken. Het getal 11 is een Meestergetal en wordt over het algemeen niet kleiner gemaakt.
Als een kleur voldoende geïntegreerd is, dan wordt deze complementair, tegenovergesteld. Je ziet hier groen (2017) veranderen in lichtroze (2018). Voor mij betekent dit, dat we in 2017 zóveel issues aangegaan zijn, zó hard aan onszelf gewerkt hebben, dat we nu ons nieuwe Zelf geboren kunnen laten worden.

Waar gaat het getal 11 over?

Aura-Soma's kleurencombinatie nr. 11 is helder/roze en heet de Essenenfles. Het gaat hierbij om het nieuwe geboren te laten worden en het te verankeren. Trouw zijn aan je eigen normen en waarden en dit niet meer in laten vullen door anderen. Een begin voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je medemens vanuit een zachte kracht.

De Tarotkaart die hierbij past is Kracht. Neem verantwoordelijkheid voor je gedachten en gevoelens. Heb de moed om je angsten onder ogen te komen om je doelen te bereiken. Tem het innerlijke beest en Liefde zal haar weg vinden. Zachte spirituele kracht overwint brute kracht.

Maya's Zonnezegel nr. 11 is blauwe Aap, het Goddelijke kind. Open en onbevangen prikt ze door de schone schijn heen. Als jij je ware Zelf kunt zijn, zie/voel je wat echt en onecht is.

Wat zeggen de kaarten voor het jaar 2018?

1 Het thema is iridicerend roze/magenta en heet Aartsengel Chamaël (104). De kleuren vragen je te genieten van de schoonheid om je heen en in jezelf. Accepteren dat het is zoals het is, en dus te houden van wie JIJ bent en wat er is. Het woord Liefde kun je zo een nieuwe, diepere betekenis geven.

2 De uitdaging is opaal lichtblauw/diepmagenta en heet Aartsengel Haniël (103). De kleuren helpen je JA te zeggen tegen de veranderingen en het licht aan het eind van de tunnel te zien. Ze maken de positieve kant groter en attractiever.

3 Het pad is violet/helder en heet Vleugels van Heling (48). De kleuren brengen jouw diepste wensen en verlangens aan het licht, je ontdekt wat écht belangrijk voor jou is. Door bewust met deze (positieve) wensen en verlangens aan de slag te gaan, kun je transformeren tot wie je werkelijk bent en de problemen diep in jou te helen.

4 Wat er kan veranderen laat zich zien als lila/lichtkoraal en heet Aartsengel Sandalphon (98). De kleuren nodigen je uit de wereld te bekijken met de ogen van een kind, want dan kun je al je oordelen en beperkingen loslaten en voel je je vrij om te zijn wie je bent. Je kunt je dan via je hart verbinden met alles en iedereen om je heen.
Je ziet hier de connectie met de blauwe Aap van de Maya, beiden gaan over het kind in jou.

Als ik de 4 kaarten samenvat, gaat het om je hoofd met je hart te verbinden, waardoor je meer gaat voelen wat er toe doet en wat niet. Je krijgt meer onderscheidingsvermogen.

De verborgen kleuren achter deze kaarten zijn violet/groen en heet De Troubadour (38). Als ik het getal 38 kleiner maak, dan komt opnieuw de 11 naar voren! We mogen in 2018 de Meester in onszelf bekrachtigen :)

Wil je weten wat je nu met deze kleuren kan doen?
Het is goed om met deze kleuren aan de slag te gaan, toe te passen in je leven, om de dingen werkelijk te veranderen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan even contact met me op.

Mijn wens voor jou...
Ik hoop dat je er een geweldig jaar van gaat maken. Een jaar waarin je naar jouw hart mag gaan luisteren, naar jouw wensen en verlangens, en je in 'de flow van het moment' kan leven.

Hartegroet,
Ineke