Bekijk de Workshops →

2019 in kleuren

Geplaatst op 31 december 2018

De laatste dag van het jaar is voor mij altijd een dag om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Hierna kijk ik vooruit, naar de mogelijkheden die in het verschiet liggen, naar mijn wensen en verlangens, wat ik wil realiseren in het komende jaar. Vanavond maak ik hier een moodboard van. Wat doe jij op de laatste dag van het jaar?

Als we kijken naar de kleuren, wat kun je dan verwachten in 2019?
(Je kunt hier nog eens teruglezen wat ik schreef over 2018 met de kleuren van Aura-Soma.)

2018 was een 11-jaar en in 2019 gaan we naar een 12-jaar (2+0+1+9=12). Volgens de kleuren heb je verantwoordelijkheid genomen voor je gevoelens en ben je in jezelf gaan geloven. Je durft nu voor jezelf op te komen en toont zonder schaamte je emoties aan anderen. In 2019 ga je verder aan je eigenwaarde werken.

Wat zegt het getal 12?

Kleurcode 12 is geel/violet/geel en heet Eigenwaarde. Deze Kleurcode laat je zien, dat door in verbinding te zijn met je lichaam, je gaat voelen wat er aandacht nodig heeft en welke emoties er (nog) zijn. Als je hier met mededogen naar kunt kijken en het kan accepteren, ben je rustig en stabiel, en versterk je jouw eigenwaarde.

Twaalf maakt iets compleet, maakt het 'rond'. Je evalueert en kijkt wat je nog nodig hebt om jouw plaats in de wereld in te nemen.
We vinden het terug in de 12 apostelen, 12 maanden van het jaar, 12 tekens van de dierenriem, 2x 12 uren van dag en nacht.
Een dozijn maakt een zaak rond. Dit blijkt ook uit de taal, want tot 12 heeft ieder getal een eigen naam. Daarna zijn de telwoorden samengesteld, zoals vijf-tien en zes-tien.

De Tarotkaart die hierbij past is De Gehangene. De kaart laat zien dat je je leven laat leven, je zelf niet de touwtjes in handen hebt. Het is de bedoeling dat je jezelf letterlijk 'omdraait'. Jouw leven zelf in handen neemt en jouw eigen pad gaat volgen. Dit sluit weer mooi aan bij de Maya ;)

Maya's Zonnezegel nr. 12 is Eb, Maya voor Weg of Pad, je Levenspad (in het Dreamspell is het gele Mens). Het gaat hierbij niet zozeer over het reizen op het Pad, maar meer over het zelf worden van het Pad!
Door het ontdekken wie je bent, wat je weet, wat je inspireert en wat je krijgt via je hart en ziel, door je wezen en je geest, door middel van je acties naar anderen, kun je als een 'machtige rivier' zelfs een stevige steen doorsnijden om jouw Pad te blijven volgen.

Wat zeggen de kaarten voor het jaar 2019?

1 Het doel, lichtblauw/blauw/oranje (17), is om contact te maken met je emoties en door de angst heen gaan. Zo kun je Eenheid in jezelf vinden en kun je met de flow kunt meegaan.

2 De uitdaging, lichtgroen/rood/groen (19), is om te voelen wie je bent, je te verbinden met het mannelijke en vrouwelijke deel in jezelf.
Hoe beter je voelt, hoe beter je jouw innerlijke stem kunt horen en je jouw eigen pad kunt gaan volgen.

3 Het pad, geel/koningsblauw/goud (03), is dat je bewuster wordt van jezelf en je leven, je niet meer laat leiden door je angsten, en je zelf je leven in de hand neemt. Je kunt je goed bij jezelf blijven en vertrouwt op je eigen wijsheid.

4 Wat er kan veranderen, rood/blauw/oranje (14), is door jouw pad te gaan volgen, je een verbinding gaat maken met je hartverlangens en je meer blijdschap kunt gaan voelen. Met dit positieve gevoel word je leven makkelijker en kun je 'de hele wereld weer aan'. Blijf wel voelen, anders heb je de neiging je verlangens ‘weg te praten.’

De afbeeldingen zijn kaarten uit de chakrakaartenset die in 2019 uitgegeven zal worden.

Wat doe je nu met deze kleuren?
Het is goed om met de kleuren van de uitdaging aan de slag te gaan, en met name de kleur groen. Ga ze gebruiken in je leven, in je voeding, kleding en interieur, om de dingen werkelijk te veranderen. Groen geeft rust en ruimte, helpt je om veranderingen aan te brengen. Ga de natuur in. Onderzoek 'wat je op je lever hebt', waar je boos over bent en ga dit vrijgeven, o.a. door het Icoon Vrijgeven in te kleuren.
Gebruik van een persoonlijke geur helpt je ook om stappen te zetten. Als je hier meer over wilt weten, neem dan even contact met me op.

Mijn wens voor jou...
dat je meer kleur in je leven mag krijgen. Hoe meer kleur, hoe bewuster je leeft, hoe meer het jouw pad is. Een fijne jaarwisseling!

Hartegroet,
Ineke

Zonder naams- en bronvermelding heb je geen toestemming om informatie te verveelvoudigen en/of openbaar te maken door middel van druk, microfilm of op welke wijze dan ook.