Bekijk de Workshops →

Lamat wavespell: 7 t/m 19 maart

Geplaatst op 7 maart 2023

Vandaag begint het Lamat wavespell, het 20ste en laatste wavespell van deze Tzolk'in ronde. Lamat is Maya voor Ster en is het wavespell van overvloed. Het is een weelderig en vruchtbaar teken, bruisende energie voor positieve groei en overvloed. Lamat bevat de codes voor al het leven, voedt het voortdurend herstel en vertegenwoordigt het zaad, maïs, oogst, en voedsel. Het symboliseert ook liefde, begrip en de realisatie, en belichaamt voorouderlijke kennis, universele geheugen en genetische wijsheid.

Gebruik de komende dertien dagen om van de overvloed in je leven te genieten en het te vieren, zonder schuldgevoel, zonder aarzeling. Vier wie je bent, wat je naar deze wereld en je dierbaren bracht, en wat je dierbaren en de wereld op hun beurt aan jou brengen. Kies voor overvloed!
Bedenk wat overvloed werkelijk is: het is geen geld of roem, macht of invloed. Overvloed is het leven in haar adembenemende diversiteit van vormen en kleuren. Het is de onpeilbare hoeveelheden zonlicht, water, lucht en voedingsstoffen. Overvloed is een rijke oogst die veel fruit, groenten en graan geeft voor het komende seizoen. Overvloed is een eindeloos overlopende bron van vreugde, opgetogenheid en geluk, die nooit opdroogt en nooit iets terug vraagt!

Deze eerste dag is van bijzonder belang. De sterke initiërende energie van Hun verdubbelt de kracht van Lamat om alles te vermenigvuldigen tot overvloed. Wat het ook is waar je overvloed voor wilt, doe het vandaag!
De kleuren bij Kin 248 zijn magenta/olijfgroen/magenta en diep-magenta/violet/geel, Kosmische Mensjes 54 en 10. Ze helpen je om jouw ruimte in te nemen en je ideeën te delen. Het maakt je niet meer uit wat anderen van je denken.

8 maart 2023:
Vandaag is het 2 Muluc, Kin 249. Om een echt evenwicht te bereiken, is het nodig dat je precies in het midden op de gouden lijn van twee uitersten loopt. Het concept is eenvoudig, maar de praktijk blijkt vaak anders. Er is altijd een lichte en een donkere kant, een yin en yang polariteit, een oké en een fout. Het is in ons leven een uitdaging om onze (karmische) lasten in balans te houden zonder ego, oordeel of verlangen naar wraak. Alleen dan kunnen we een moment van geluk, vrede en overvloed voelen. Gebruik de energie van Muluc, het Offer, en Ka (toon 2) om harmonie en verzoening in je leven te brengen, ongeacht wat er nog is aan karmische schulden.
De kleuren bij Kin 249 zijn magenta/olijfgroen/magenta en blauw/ violet/geel, Kosmische Mensjes 54 en 11. Ze helpen je in jezelf te geloven en voor jezelf op te komen. Als je met humor naar een situatie kunt kijken, kan de zwaarte ervan af 😃

9 maart 2023:
Vandaag is het 3 Oc, Kin 250. De energie van Ox (toon 3) vraagt wat je doet met autoriteit … persoonlijk, de wet, je zoektocht naar gerechtigheid, of wat het woord voor jou ook betekent.
Ongeacht of je zeker bent van jezelf, vermijdt juridische zaken en probeer niet om je gezag te gebruiken voor het beïnvloeden of anderen van slag te brengen. Begin vandaag niets nieuws of breng geen grote veranderingen aan. Concentreer je in plaats daarvan op het vaststellen, isoleren en het vrijgeven van slechte gewoonten, negatief denken of persoonlijke ondeugden, om energetisch ruimte te maken voor overvloed en welvaart.
De kleuren bij Kin 250 zijn magenta/olijfgroen/magenta en geel/ violet/geel, Kosmische Mensjes 54 en 12. Ze laten je krachtig voelen en accepteren wat er is. Stap uit de slachtofferrol!

10 maart 2023:
Vandaag is het 4 Chuen, Kin 251. Net als de natuur en het universum, hebben wij mensen ook onze heilige geometrie. Het menselijk lichaam is een zeer uniek kunstwerk en de menselijke geest is een van de meest ingewikkelde en complexe uitvoeringen van een levend bewustzijn.
Respecteer en eer vandaag je lichaam en je mind: het voedsel dat je eet, de gedachten die je denkt, de manier hoe jij je lichaam beweegt, alles wat jij jezelf gunt, de mensen die je toelaat in je innerlijk leven. Het zijn allemaal belangrijke delen van jezelf die je nodig hebt om in volledige harmonie te kunnen leven. Als je lichaam en geest mooie, natuurlijke kunstwerken zijn, dan ben jij dus de kunstenaar!
De kleuren bij Kin 251 zijn magenta/olijfgroen/magenta en groen/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 54 en 13. Ze helpen je in contact te komen met je gevoelens, verlangens en kwaliteiten. Ze laten je genieten in het moment, volledig bij jezelf.

11 maart 2023:
Vandaag is het 5 Eb, Kin 252. Velen van ons hebben geleerd, dat wij slechts één levenspad hebben en wij dit "het lot" noemen. In feite, lopen we vele paden in ons hele leven, paden die sterk kunnen variëren in lengte, schoonheid, moeilijkheidsgraad en leerpunten. Dit zijn echter paden die deel uitmaken van de grotere weg, die onze ziel reist als we ons doel leven. Dat maakt onze menselijke ervaring zo ontroerend en zo rijk. Vier de overvloed aan paden in je leven, uit het verleden, heden of toekomst en omarm ze allen welgemeend en volledig!
De kleuren bij Kin 252 zijn magenta/olijfgroen/magenta en rood/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 54 en 14. Ze helpen je blijdschap en vreugde in jezelf te voelen, zodat je weet: 'ja, dit ben ik en zo wil ik leven!'

12 maart 2023:
Vandaag is het 6 Ben, Kin 253. Dit is één van de meest heilzame en overvloedige dagen in de Tzolk'in. Ben, het Suikerriet, nestelt zich in de koesterende omhelzing van Lamat, omhuld door Uac's (toon 6) stevige en stabiele energie. De daaruit vloeiende energie is vele malen overvloediger, verzorgender, vollediger dan dat elk apart zou geven. Geef je spirit een goede gronding in je innerlijk huis, de essentie van je ziel. Vanuit hier, vanuit deze elementaire bron, kunnen alle aspecten van je leven geheeld worden en weer fris en levendig zijn.
De kleuren bij Kin 253 zijn magenta/olijfgroen/magenta en geel/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 54 en 15. Ze helpen je om een goede verbinding met je lichaam te maken, zodat dit een veilige plek is om thuis te komen. Jouw eigen unieke plek om jezelf te voeden. 😋

13 maart 2023:
Vandaag is het 7 Ix, Kin 254. De wet van de jungle is meedogenloos. Sommige moeten sterven zodat anderen kunnen leven. Meedogenloze concurrentie om middelen, een eeuwige strijd om het voortbestaan van je eigen soort te garanderen. Toch is er ook een adembenemende schoonheid, harmonie en evenwicht, en een spectaculaire overvloed aan zonlicht, water en voeding dat voor iedereen beschikbaar is. Het hangt allemaal af van hoe je het leven bekijkt. Uuc (toon 7) helpt je de dingen van alle kanten te bekijken en Ix, de Jaguar, begeleid je zodanig dat jij je doelstellingen kunt verwezenlijken in overeenstemming met je eigen innerlijke doel, intentie en talenten. Net zoals in de jungle, zo is het ook in het leven.
De kleuren bij Kin 254 zijn magenta/olijfgroen/magenta en diep-magenta/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 54 en 16. Ze helpen je in het NU te zijn, zodat je bewust bent van de schoonheid om je heen. Als je in het Nu bent, ben je ook in contact met je lichaam, je innerlijk, je wensen én levensdoel.

14 maart 2023:
Vandaag is het 8 Men, Kin 255. Het is een geweldige dag om dank te zeggen voor het welzijn, rijkdom en overvloed in je leven en om hier meer van te vragen, zonder enige schuld of schaamte. Ondanks de westerse waarden van nederigheid en soberheid, hebben we een samenleving die losbandige consumptie en materialisme verkiest boven die van duurzaamheid.
Inheemse mensen, zoals de Maya's, hebben geen probleem met rijkdom. Voor hen is welvaart een perfect aanvaardbaar en wenselijk onderdeel van het leven. Ze weten echter wel hun behoeften en verlangens in evenwicht te brengen met wat de Aarde hen geeft.
De kleuren bij Kin 255 zijn magenta/olijfgroen/magenta en licht-blauw/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 54 en 17. Ze helpen je om de eenheid te voelen ... in jezelf, met je omgeving en met de Aarde. Zo kun jij jezelf zoveel geven als nodig is en hier geen (concurrentie-)'strijd' van maken met anderen.

15 maart 2023:
Vandaag is het 9 Cib, Kin 256. Bepaalde heilige energieën kennen geen grenzen, limieten of beperkingen. Vergeving is hier één van. In het kader van het Lamat wavespell, voorziet Cib, de Uil, je van een overvloed aan vergeving en begrip. Als je op zoek bent naar gratie of vergeving van een schuld als gevolg van enig wangedrag, vergeet dan niet, dat je eerst jezelf moet vergeven. De aanwezigheid van Bolon (toon 9) geeft een positieve reactie van je voorouders en oude energieën in je leven.
De kleuren bij Kin 256 zijn magenta/olijfgroen/magenta en oranje/ blauw/oranje, Kosmische Mensjes 54 en 18. Ze laten je volledig in contact zijn met je gevoel (lichaam) en je potentieel (ziel), zodat er een goede communicatie mogelijk is. Magenta helpt hierbij om liefdevol naar jezelf te zijn.

16 maart 2023:
Vandaag is het 10 Caban, Kin 257. Aangemoedigd door de voedende energie van Lamat en Lahun's (toon 10) warme, menselijke banden, moedigt Caban, de Aarde, je vandaag aan om te genieten van het gezelschap van je vrienden en geliefden. Het is goed om deze relaties te bekijken in al hun verscheidenheid en rijkdom. Met hoe minder ego en emotie we onze gedachten inkleuren, hoe meer liefde we aan ons beeld geven en hoeveel meer begrip en helderheid we zullen bereiken.
De kleuren bij Kin 257 zijn magenta/olijfgroen/magenta en licht-groen/rood/groen, Kosmische Mensjes 54 en 19. Ze helpen je met een positieve en liefdevolle blik naar het leven te kijken. Ze ondersteunen je in het contact met anderen, zodat er meer openheid en toegankelijkheid ontstaat.

17 maart 2023:
Vandaag is het 11 Etznab, Kin 258. Noem de dingen bij hun naam. Hoe verleidelijk het ook is, troost jezelf niet met fantasieën, zelfbedrog of wishful thinking. Op een gegeven moment kan het zo pijnlijk zijn, dat de waarheid het enige is wat je kan bevrijden. Onrealistische idealen, ontkenning en vluchten lijken je op de korte termijn tijd te geven, maar in feite stelen ze tijd van je, want ze zetten je terug en ontzeggen je de tijd die je nodig hebt om je dromen tot werkelijkheid te brengen.
Buluk (toon 11) versterkt de energie van Etznab, de Vuursteen, in verschillende orde van grootte, want het is een neutrale kracht en het kan je niet het rooskleurige beeld geven waar je op gehoopt had. Wees sterk! Soms is het de ruwe waarheid wat je nodig hebt om in het leven vooruit te komen.
De kleuren bij Kin 258 zijn magenta/olijfgroen/magenta en roze/ rood/groen, Kosmische Mensjes 54 en 20. Door de verbinding met je hart, krijg je de kracht om negatieve emoties onder ogen te zien en blokkades op te lossen die zijn ontstaan door een gebrek aan oprechtheid en dankbaarheid.

18 maart 2023:
Vandaag is het 12 Cauac, Kin 259. Denk in alle rust na over je ervaringen en levenspad tot nu toe. Oordeel niet, gewoon reflecteren en overwegen, zodat je kunt onderscheiden wat de beste manier is om je levenspad aan te passen in de meest gewenste richting. Vandaag kun je kiezen welke Regenstorm (Cauac) je nodig hebt: een giga wervelstorm om je aanhoudende negatieve gedachten, gewoonten of patronen weg te wassen; een zacht verzorgend regentje om je nieuw geplante zaden te laten groeien; of misschien een sensueel, tropische storm om je creativiteit aan te wakkeren. Cauac's energie heeft een oneindige kracht en mogelijkheden in zich, gebruik ze volledig en gebruik ze goed!
De kleuren bij Kin 259 zijn magenta/olijfgroen/magenta en geel/ rood/groen, Kosmische Mensjes 54 en 21. Ze helpen je op een liefdevolle manier een grote innerlijke schoonmaak te houden, zodat je de dingen weer helder kunt voelen en ervaren. Je gaat jezelf meer waarderen en het geeft meer vreugde en dankbaarheid in je leven.

19 maart 2023:
Vandaag is het 13 Ahau, Kin 260, de laatste dag van het Lamat wavespell en de laatste dag van deze Tzolk'in ronde. Het is een dag om bewust deze cyclus af te ronden en je voor te bereiden op een nieuwe cyclus van 260 dagen.
Je bent deze cyclus begonnen met Imix en de intentie om JA te zeggen tegen je ware Zelf. Je hebt je Zelf meer en meer verwelkomd in je huidige leven en je beseft nu misschien nog meer dat je uniek bent, belangrijk bent, voor je omgeving, voor de Aarde, en dat jouw lichtkracht mag stralen.
Kom vandaag thuis in je Zelf en geniet van wie je bent!
De kleuren bij Kin 260 zijn magenta/olijfgroen/magenta en diep-magenta/rood/groen, Kosmische Mensjes 54 en 22. Met deze kleuren mag je er helemaal zijn van jezelf. Je kunt lichaam, geest en ziel aanvaarden en jezelf volledig vullen met liefde.

Vanaf morgen, 20 maart, start de Tzolk'in weer opnieuw, een nieuwe cirkel op de spiraal naar boven. Als je wilt kun je opnieuw beginnen bij het Imix wavespell.

Ik wens je veel succes in de volgende cyclus. Dank je wel voor het lezen en volgen van de afgelopen 260 dagen ❤️

  • Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig te zijn geweest (de laag van het Lichaam), we 78 dagen lang de Geest/Mind in balans hebben gebracht. Mensje 79 gaf hier stabiliteit.
    Bij Kin 158 zijn we verder gegaan om de Ziel te versterken. Op dat moment kwam er een andere Kosmische Mens bij. Dit was Mensje 40, Integriteit, om goed bij jezelf te kunnen blijven.
    Bij Kin 239 gingen we naar de Bron. Hiervoor is er een nieuwe Kosmische Mens die aanvulling geeft: Mensje 54, Blauwdruk. Dit Mensje zorgt voor het contact met je volledig potentieel, met je Kosmische scheppingskracht.

In het artikel over de Tzolk'in lees je meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Begin hier opnieuw de Tzolk'in cyclus met het Imix wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.