Bekijk de Workshops →

Orgaandonatie -2-

Geplaatst op 8 november 2016

Naar aanleiding van een beslissing van de Tweede Kamer om iedereen ouder dan 18 jaar automatisch donor te laten zijn, had ik in dit artikel verschillende invalshoeken over orgaandonatie bij elkaar gezet. Hierbij had ik ook een Openbaring van Maria, Jezus en Maria Magdalena uit 2007 genoemd.
Via de nieuwsbrief van Follow your Heart heb ik begrepen, dat Gabriela Gaastra gevraagd is om meer toelichting te geven over ‘heart beating-donoren’. Hieronder volgt haar toelichting:

Gabriela Gaastra: Het is mogelijk om specifieke organen van een donor te verwijderen als de donor in leven is. Denk daarbij aan weefsel (huid, hoornvlies, beenmerg, bloed) of een orgaan als een nier, een deel van een long of een deel van de lever van een ouder voor een kind.

Het is ook mogelijk om direct na het sterven bepaalde organen te transplanteren. Bijvoorbeeld nieren, longen, lever en alvleesklier kunnen na het stoppen van het kloppen van het hart gedoneerd worden. (‘non heart beating-donoren’)

Toch richten de artsen zich momenteel in de meeste gevallen op het verwijderen van organen terwijl het hart van de donor nog steeds klopt, de zogenaamde heart beating-donor. De persoon wordt in dit geval ‘hersendood’ verklaard. Wettelijk gezien staat dit gelijk aan doodzijn. Klopt dit eigenlijk wel? Wij hebben aan Maria Magdalena, Jezus en Maria gevraagd om op deze vraag te reageren.

Maria Magdalena, Jezus en Maria: “Lieve mensen, de intentie om iemand te willen helpen door middel van het doneren van een orgaan is een daad van liefde en betrokkenheid bij een medemens. Echter, potentiële donoren dienen zich te realiseren wat ze scheppen met deze beslissing. Alle organen van je lichaam zijn namelijk dragers van bewustzijn. Niet alleen de hersenen dragen de intelligentie en bewustwording van de mens, alle organen doen dat. In het bijzonder het hart vormt de verbindingsschakel tussen het spirituele en het materiële bestaan van iedere vrouw en man op Aarde.”
Lees hier het hele artikel.