Bekijk de Workshops →

Resonante Aap Maan

Geplaatst op 10 januari 2023

Bij de vorige Maan heb je balans gebracht in de beweging, terug naar binnen in de kern en het is weer tijd om verder te gaan.
De volgende stap in deze Maya 13 Manen Kalender is Resonante Aap Maan. Deze Maan loopt van 10 januari t/m 6 februari en heeft als kernwoorden inspireren, kanaliseren en afstemming.

Thema
Deze Maan herinnert je eraan dat je een kanaal bent, een kanaal van energie. Als je goed in je centrum bent, kun je dit kanaal zijn. Dan kun je de energie laten stromen, van boven naar beneden en weer terug. Als de stroming goed is, komt de inspiratie vanzelf.

Toon
Toon 7 is het midden tussen Toon 1 en Toon 13. Het staat voor je ruggengraat, het enige gewricht in het midden van je lichaam. Dit is je kanaal.
Het getal is samengesteld uit de goddelijke drie en de aardse vier en zo de Kosmos met de Aarde verbindt.

Totemdier
Het Totemdier van deze Maan is de Aap. Hij symboliseert het gemak waarmee je jezelf beleeft en naar buiten brengt. Aap vraagt je om echt verbinding met jezelf te maken, met je lichaam EN je Hoger Zelf. De tijd van twijfelen aan je oerkracht is voorbij! Aap is ook wel verbonden met het innerlijke kind.


Ga hier naar de volgende Maan >>

Bronnen:
13 Manen Werkboek; Nicole E. Zonderhuis
Verbinden met de Natuur-cursus, Ineke van der Valk
Foto aap was http://jappie.eu

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.