Bekijk de Workshops →

Ritmische Hagedis Maan

Geplaatst op 13 december 2022

Bij de vorige Maan mocht je jezelf gaan bekrachtigen. Trots zijn op wat je hebt bereikt.
We gaan nu verder naar de volgende stap in deze Maya 13 Manen Kalender en dat is Ritmische Hagedis Maan. Deze Maan loopt van 13 december t/m 9 januari en heeft als kernwoorden balanceren, organiseren en gelijkheid.

Thema
Je mag nu evenwicht gaan brengen in de beweging. Balans buiten jezelf kan alleen worden bereikt door je innerlijk in evenwicht te brengen. Dit doe je door naar binnen te gaan, naar je kern, de bron.

Toon
Bij Toon 6 ga je alles regelen wat nodig is om je doel te bereiken. Niet geforceerd, maar juist in de stroom mee laten gaan. Hiervoor is het belangrijk om toleranter, minder oordelend en onthechtend te zijn.

Totemdier
Het Totemdier van deze Maan is Hagedis, het heilige dier van de hemelgod Itzamna, zoon van Hunab K'u. Hagedis is bekend met de cyclus van leven en dood, en is in staat iets te herstellen dat verloren is. Hagedis kan je helpen om de schaduw in jezelf te zien. Schaduw die kan bestaan uit angst, hoop of iets waar jij je tegen verzet.

Tijdens deze Maan is de Winterzonnewende, een omslagpunt naar een nieuw leven, het terugkeren van het licht. Het is het ritme van het leven.


Ga hier naar de volgende Maan >>

Bronnen:
13 Manen Werkboek; Nicole E. Zonderhuis
Verbinden met de Natuur-cursus, Ineke van der Valk
Foto hagedis was http://recolorit.nl

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.