Bekijk de Workshops →

Turquoise

Geplaatst op 30 januari 2020

Ik weet nog goed dat ik begon met het dragen van turquoise. Het was in 2004 en ik kocht een turquoise zomerjas, de winter ervoor had ik al een magenta winterjas, en mijn familie wilde weten wat er met mij aan de hand was. Zoveel kleur ineens, dat was vreemd voor de 'grijze muis' die ik was. Ik heb het al eens beschreven in de ontdekking van mijn passie. Vlak erna kocht ik nog een turquoise fiets. Prachtig vond ik het. De kleur maakte me zo blij.

Toen ik daarna de Aura-Soma opleiding ging doen, bleek dat een turquoise fles bij mijn levenspad hoorde. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds mijn favoriete kleur, een kleur waar ik altijd op zal terugvallen als ik het even niet meer weet.

Waar gaat de kleur turquoise over?
Turquoise is opgebouwd uit geel, groen en blauw. Het is de kleur van bevrijding, creativiteit, speelsheid, heelheid. De kleur brengt je (opnieuw) in contact met je innerlijk kind. Helpt je bewust te worden van je eigen wensen en verlangens en dit in het hier-en-nu te brengen: het pad van individuatie. Het is de kleur van de Dolfijnen en de Nieuwe tijd, van het Watermantijdperk.

Op fysiek niveau gaat turquoise over je afweermechanisme of immuunsysteem, slokdarm, longen, bloedsomloop, het lymfestelsel en het thymushormoon.

Het onderscheidingsvermogen (geel) zal ons de kans geven om in ons hart (groen) voldoende rust te brengen (blauw) om de kalme, stille stem (blauw) van de waarheid (blauw) te vinden. Er zal vertrouwen (blauw) aanwezig kunnen zijn om deze stem, de innerlijke gids (turquoise), te volgen. Enkel door onze innerlijke gids (turquoise) te volgen kunnen we onszelf realiseren.
Uit: Het Turquoise Hart in Aquarius door Willy Triest (2012)

Als turquoise in disbalans is
zul je hyperkritisch, te perfectionistisch, pietluttig en afgesloten zijn. Er is een innerlijk verzet, heb je snel een oordeel en is er een overmatige persoonlijkheidscontrole. Ook zal je problemen hebben met je immuunsysteem en je lymfestelsel.

Wat kan je zelf doen

  • Aanvaard jezelf zoals je bent (goed is goed genoeg!). Dit geldt natuurlijk ook voor anderen.
  • Probeer geduld te hebben, wees liefdevol naar jezelf.
  • Leer te vergeven vanuit je hart; mooi is de Ho’oponopono meditatie of mantra.
  • Leer open te staan voor je innerlijke stem.
  • Maak jezelf weerbaar zijn voor de mening van anderen, het heeft alles met hun te maken en niet met jou!

Chakra
Het 6e chakra, het Thymuschakra, heeft turquoise als hoofdkleur. Bij dit chakra gaat het om betrouwbaar en geduldig zijn, het grote geheel zien en het vermogen om jezelf en anderen te helen. Door in het hier-en-nu te zijn kunnen creativiteit, speelsheid, flexibiliteit en heelheid ontstaan. Het versterkt onze liefde voor het leven en voor onszelf.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 37 t/m 42. Ze heten v.l.n.r.: Ruimte, Moed, Innerlijke kracht, Integriteit, Flexibiliteit en Verankeren.

Als het chakra goed functioneert
ben je onafhankelijk, doelgericht en creatief, is er aanvaarding en vergevingsgezindheid. Je bent in staat om de kern van de zaak eruit te halen en niet langer gevoelig voor emoties die op je afkomen. Je leeft in het NU!

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (turquoise) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.