Bekijk de Workshops →

26 juli - Nieuwjaarsdag Maya

Geplaatst op 26 juli 2021

Vandaag is het Nieuwjaarsdag volgens de Maya Manenkalender. Hoe dit zit, heb je in het artikel Dag Buiten de Tijd kunnen lezen.

Het nieuwe jaar begint met Kin 179, 10 Cauac in het Oc wavespell. Het hele jaar staat in het teken van Cauac, de Storm.
Waar gaat dit zegel over?

Cauac is Maya voor Storm en gaat over regenstormen, de krachten van de natuur en is verbonden met het Goddelijke Vrouwelijke. Cauac vertegenwoordigt vrouwen in al hun rollen, maar vooral als vrouw, moeder, zuster, vroedvrouw en healer. Het is een krachtig zegel, dat enorme hoeveelheden energie en krachten kanaliseert.

Stap naar buiten zoals je bent en laat Cauac's regen tot diep in je ziel sijpelen. Laat het je zorgen en angsten wegspoelen, giftige emoties en gedachten wegwassen. Laat het je hart troosten en je geest kalmeren. Maar bovenal, accepteer de kracht van Cauac. De kracht om je leven uitbundig en overvloedig te voeden, maar ook de kracht van overstroming, vernietiging, en overweldiging, de altijd aanwezige dualiteit in alle aspecten van ons Aardse bestaan. Hoe eerder we de natuurlijke staat van de dingen accepteren en omarmen, hoe meer we onze macht als menselijke wezens en de kracht van de natuur respecteren, des te eerder vinden we onsZelf terug op onze zoektocht.

Toon 10 in het Oc wavespell daagt je uit om het bovenstaande werkelijk ten uitvoer te brengen. Het is een Toon om te manifesteren. Dus laat je door de regendruppels van Cauac van binnen helemaal schoon wassen, zodat het Licht van je wezen weer volledig kan schijnen!

De kleuren van Kin 179 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/rood/groen, Kosmische Mensjes 40 en 21. Ze geven je een liefdevolle verbinding met je lichaam, zodat je oude emoties los kan laten. Ze geven nieuwe inzichten over je zelf en je leven.

Een jaar geleden, op 26 juli 2020, was het 9 Ix ofwel 9 Jaguar, Kin 74. We hebben afgelopen jaar dus een reis gemaakt van Kin 74 naar Kin 179 op 26 juli 2021. Als ik deze van elkaar afhaal, dan krijg ik een verschil van 105.

Kin 105 is 1 Chicchan en gaat over het opnieuw verbinden, opnieuw omarmen en opnieuw afstemmen op je innerlijke vuur, het weer helder laten branden. Je bent een deel van de grote cycli van het leven, verbonden met alle andere levende wezens. Het ontkennen of negeren van deze verbinding vervreemd je van anderen, verbreekt je contact met de natuur.

Kosmische Mensjes 79 en 26 gaan je helpen om je innerlijk vuur te zien, te erkennen wie je in diepste wezen bent. Het rood onderaan (Lichaam) is hier het Element Vuur en Vuur kan jouw Metaal, je overvloed aan controle, laten smelten, zodat je dichter bij je hart kan komen, bij jouw vuurkracht.

Zo zie je, dat het komende jaar een jaar wordt om je innerlijk vuur, je ware potentie te laten zien.
Hier lees je waar het element Vuur over gaat >>

Dit Vuur combineert weer mooi met de Leeuwenpoort die op 26 juli opengaat. Dit openen duurt tot 8 augustus (8-8) om zich daarna weer te sluiten, wat op 12 augustus een feit is.

De Leeuwenpoort is een intensieve periode. Je ontvangt een grote hoeveelheid Kosmische energie die je vuurkracht activeert, de verbinding met je hart. Het 'verbrandt' restanten van de oude jij en maakt het je makkelijker om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Als de Leeuwenpoort sluit, op 12 augustus, is het 1 Cib, 1 Uil, een dag om contact te maken met je voorouders en hen te vergeven dat je hen niet gehoord hebt of hebt willen horen. Het is tijd om met hen samen te gaan werken. πŸ™‚πŸ™ƒ

Zo is het mooi als we onszelf jaar na jaar kunnen vernieuwen! Bij elk nieuw jaar maken we een brug van 105 Kin, transformeren we het thema van het jaar, krijgen we een nieuwe huid. Alleen bij een schrikkeljaar is het iets anders, dan zijn het 106 Kin.

Door met deze Manenkalender te werken kun je een diep verlangen realiseren. Elke Maan heeft een Totemdier. Denk hierbij aan de Vleermuis, het Hert, de Aap of de Hond. Dus een 13 Manenjaar geeft 13 Totemdieren. Zij hebben hun oorsprong in de sterrenhemel. Het zijn sterrenformaties zoals de Maya die vroeger kenden.

Gedurende deze Maan, deze 4 weken, helpt elk dier jou met haar eigen kwaliteiten: als voorbeeld, als kracht, om je te focussen op jouw verlangen. Door het werken met deze 13 dieren kom je meer en meer in verbinding met jouw innerlijke natuur, met jouw innerlijke zelf, met je hart.

Dit kan je zelf doen, maar ook met behulp van de Iconen. Het kleurboek Verbinden met de Natuur bevat 13 Iconen voor elke Maan. Hier vind je info over de kleurboeken: https://inekevandervalk.nl/verkoop

Al met al denk ik, dat we een heel mooi en intens jaar gaan krijgen waarin we grote sprongen kunnen maken in onze persoonlijke ontwikkeling, onze vuurkracht meer en meer kunnen gaan leven en de eerste stappen kunnen gaan maken voor een nieuwe wereld.
Ik wens je een mooi en vurig jaar toe πŸ”₯

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.