Bekijk de Workshops →

26 juli - Nieuwjaarsdag Maya

Geplaatst op 23 juli 2020

Vandaag is het Nieuwjaarsdag volgens de Maya Manenkalender. Hoe dit zit, heb je in het artikel Dag Buiten de Tijd kunnen lezen.

Het nieuwe jaar begint met Kin 74, 9 Ix in het Cimi wavespell. Het hele jaar staat in het teken van Ix, de Jaguar. Waar gaat dit zegel over?

Ix is Maya voor Jaguar (in het Dreamspell is het Tovenaar). Ix is de verbinding tussen het Aardse en het Universum via je hart. Door in het moment te blijven, kun je een verbinding maken met je oer-wijsheid.
Toon 9 in het Cimi wavespell daagt je uit om nog eens te kijken wat stervende is en herboren mag worden; wat giftig is en gezuiverd mag worden; wat pijn geeft en opgelost mag worden; wat nog gevangen is en vrijgelaten mag worden? Cimi wil voor jou een wedergeboorte ❤️

De kleuren van Kin 74 zijn roze/groen/rood, Kosmische Mens 74, Ik wil, ik kan, ik mag. Laat je angst om tekort te schieten gaan en vul jezelf op met geluk, vrolijkheid, blijheid. Alles wat je doet, mag nu vanuit jou zelf komen. Geen gevoel van verplichting meer. Je volgt je hart en wordt hier enorm blij van. Alles wat je doet is leuk. Op deze manier krijg je innerlijke rust.

Je ziet dat het Mensje onderin roze is, wat staat voor het Element Vuur. Vuur brengt je in contact met je hart. Als jij je vuur groter kan maken, laat je jou hart smelten, stop je met het wegcijferen van jezelf en ga jij jezelf meer profileren in de Nieuwe Wereld die nu heel snel verwacht wordt. In dit artikel heb ik al eens over rood en vuur geschreven.

Een jaar geleden, op 26 juli 2019, was het 7 Lamat ofwel 7 Ster, Kin 228. We hebben afgelopen jaar dus een reis gemaakt van Kin 228 naar Kin 74 op 26 juli 2020. Als ik deze van elkaar afhaal, dan krijg ik een verschil van 106. Dit was 1 dag meer dan vorig jaar vanwege de schrikkeldag van 29 februari.

Kin 106 was een jaar van bevestiging van wat je de afgelopen jaren geleerd, verwerkt en getransformeerd hebt. Kin 106 is 2 Cimi en gaat over leven en dood, af laten sterven wat niet meer nodig is om iets nieuws te laten ontstaan.
Kosmische Mensjes 79 en 27 gaven je de bevestiging dat het goed is om te genieten van alles wat de Aarde geeft, dat jij je mag overgeven aan alles wat er tot nu toe gebeurd is in jouw leven. Oude angsten heb je nu echt mogen vrijgeven.

Voor het komend jaar gaan we ons verbinden met Kin 105. Dit is 1 Chicchan, de Slang, en gaat over het opnieuw verbinden, opnieuw omarmen en opnieuw afstemmen op je innerlijke vuur, het weer helder laten branden. Je bent een deel van de grote cycli van het leven, verbonden met alle andere levende wezens. Het ontkennen of negeren van deze verbinding vervreemd je van anderen, verbreekt je contact met de natuur.

Kosmische Mensjes 79 en 26 gaan je helpen om je innerlijk vuur te zien, te erkennen wie je in diepste wezen bent. Het rood onderaan (Lichaam) is ook hier het Element Vuur en Vuur kan jouw Metaal, je overvloed aan controle, laten smelten, zodat je dichter bij je hart kan komen, bij jouw vuurkracht.
Zo zie je, dat het komende jaar een jaar wordt om je innerlijk vuur, je ware potentie te laten zien.

Dit Vuur combineert weer mooi met de Leeuwenpoort die op 26 juli opengaat. Dit openen duurt tot 8 augustus (8-8) om zich daarna weer te sluiten, wat op 12 augustus een feit is.

De Leeuwenpoort is een intensieve periode. Je ontvangt een grote hoeveelheid Kosmische energie die je vuurkracht activeert, de verbinding met je hart. Het 'verbrandt' restanten van de oude jij en maakt het je makkelijker om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Als de Leeuwenpoort sluit, op 12 augustus, is het 13 Chuen, 13 Aap, een dag om jou innerlijk kind te laten spelen, dansen en plezier maken. Na alle transformatie kan dat zeker lukken 🙂🙃

Zo is het mooi als we onszelf jaar na jaar kunnen vernieuwen! Bij elk nieuw jaar maken we een brug van 105 Kin, transformeren we het thema van het jaar, krijgen we een nieuwe huid. Alleen bij een schrikkeljaar is het iets anders, dan zijn het 106 Kin.

Al met al denk ik, dat we een heel mooi jaar gaan krijgen waarin we grote sprongen kunnen maken in onze persoonlijke ontwikkeling en onze vuurkracht meer en meer kunnen gaan leven.
Ik wens je een mooi en vurig jaar toe 🔥