Bekijk de Workshops →

BabyMIR

Geplaatst op 24 juli 2013

Het heeft even geduurd, maar nu dan toch een blog over de BabyMIR. In eerdere blogs heb ik de symboliek van de woorden MIR-Methode, KinderMIR en JongerenMIR reeds besproken.

De BabyMIR bestaat uit een liedje dat niet zomaar een liedje is. Ondanks de eenvoud, heeft het een diepe doorwerking. De BabyMIR helpt een baby om zich welkom te voelen op Aarde. Het kan daardoor al vroeg negatieve ervaringen en emoties loslaten en contact houden met zijn of haar ware aard. Volwassenen kunnen de BabyMIR doen om ervaringen te helen uit hun babytijd en weer liefde en zachtheid in zich toelaten.

Het woord BabyMIR geeft het getal 34. Wat is dit voor een getal en waar gaat het over?

Aura-Soma fles 34 heet Geboorte van Venus en heeft de kleuren roze/turquoise. In contact zijn met je Hoger Zelf en een gids voor anderen zijn om hun innerlijke schoonheid te laten ervaren. Liefdevolle communicatie.

Het Osho Zen Tarot geeft de kaart Ervaren. De verwondering zelf, de opwinding van het deelhebben, de zachte aanraking van onze verbondenheid met alles wat ons omringt.

In de Tzolkin is Kin 34 Witte Tovenaar 8. Witte Tovenaar ofwel IX verbind je met de wijsheid van de Aarde en de voorouders .... Voor jou is dit een voedingsstroom, deze wijsheid is er om je te leiden en om uit te dragen. De energiestromen stromen en helpen je als mens van Goddelijke oorsprong zijn weg te vinden.*

Als ik het getal 34 kleiner maak, krijg ik het getal 7.

Aura-Soma fles 7 heet Tuin van Getsemane en heeft de kleuren geel/groen. Het thema van deze fles is vertrouwen en geloven. Het vermogen hindernissen te overwinnen door de kracht van geloof en een grenzeloos vertrouwen in de stroom van het leven.

Kaart 7 van de Kosmische Symbolen is Contact. Contact maken met de Aarde, met je lichaam, met je ouders ... vanuit Liefde, vanuit jouw eigen Kracht.

Dit is dus de bedoeling van de BabyMIR, je veilig laten voelen hier op Aarde en jouw licht laten stralen. Zing het liedje maar eens op de melodie van Vader Jacob. Elke regel 2x zingen. Vergeet daarbij niet jezelf (liefdevol) te aaien! Ik wens je een veilige landing :)

 1. Lief mooi kindje,
  uit het Licht,
  kom je nu op aarde.
  Straal jouw Licht!

 2. Jij bent veilig,
  in jouw lijf.
  Voel maar wat je voelt daar.
  Jij bent jij!

 3. Jij mag blij zijn.
  Laat maar los,
  dat wat niet van jou is.
  Jij bent vrij!

  Het liedje is ontwikkeld door Marline Wieggers-Schreuder in samenwerking met Mireille Mettes.

_Meer informatie over de MIR-Methode kun je lezen op bij Kleurenwerk_

*Tekst is een deel van de boodschap van Marcel Hermsen van Chakaruna. De complete boodschap is te lezen op zijn website onder Cyclus MANIK-CAUAC.