Bekijk de Workshops →

MIR-Methode in kleuren

Geplaatst op 13 januari 2013

Wat is de MIR-Methode? Je lichaam schoonmaken, opnieuw in balans brengen en alle vastzittende emoties loslaten. het doel van de MIR-Methode is ook om je te richten op je Missie, datgene wat je vanuit je hart het liefste wilt neerzetten in deze wereld.

De MIR-Methode is in 2009 ontwikkeld door Mireille Mettes. Het is een doe-het-zelf-helingsmethode die je zelfstandig kunt gebruiken.

MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset en het is Russisch voor wereld en voor vrede, Wereldvrede dus! Je gedachten en gevoelens worden ontdaan van ballast uit het verleden, waardoor je zowel lichamelijk als emotioneel een reset krijgt. Terug naar je oorspronkelijk blauwdruk, zoals je bedoeld bent. Het lichaam werkt daar graag aan mee, als het de juiste activering krijgt.

Vanaf het moment (2010) dat ik in contact kwam met de MIR-Methode was ik enthousiast. Ik merkte bij mijzelf hoe krachtig het werkte en wilde dit graag delen met mijn cliënten. Hiervoor heb ik de opleiding gedaan bij Mireille Mettes. Vooral de JongerenMIR en later de BabyMIR maakten een grote indruk op mij. Bij Kleurenwerk kun je er meer over lezen.

Ondanks dat ik al geruime tijd de MIR-Methode gebruik, was nog niet eerder op het idee gekomen om dit woord met kleur te verbinden. Dit deed ik pas op de Inspiratiedag op 15 december 2012. Als ik het woord MIR-Methode verbind met cijfers, krijg ik het getal 56. Wat vertelt dit getal nu eigenlijk?

Aura-Soma fles 56 heet St. Germain en heeft de kleuren lichtviolet/ lichtviolet. Het thema is de ziel bevrijden van negatieve energieën; angsten, woede, frustraties laten verdwijnen en het openen van het bewustzijn.

Het Osho Zen Tarot laat de kaart Verdriet zien. Periodes van groot verdriet zijn in potentie periodes van grote transformatie. Maar om dit mogelijk te maken moeten we diep gaan, tot op de wortels van onze pijn, en haar ervaren zoals ze is, zonder beschuldiging of zelfmedelijden.

Het Kosmisch symbool Oorsprong is eveneens verbonden met het getal 56. Ook de MIR-Methode brengt je terug naar jouw oorspronkelijke zelf!

Als ik nu 5 en 6 optel, krijg ik het getal elf. De 11 betekent het nieuwe geboren laten worden en verankeren. Trouw zijn aan je eigen normen en waarden, dit niet meer in laten vullen door anderen. De kleuren zijn helder en roze. Meer over de elf kun je hier lezen. Mijn persoonlijke ervaringen met de elf lees je hier.

Een 11 kun je ook weer kleiner maken, want 1+1 geeft het getal 2.
Aura-Soma fles 2 heet Vredesfles en heeft de kleuren blauw/blauw. Zoals de naam al aan geeft, verschaft het vrede, vreedzame communicatie met de Ziel en het verdrijft de angst.

In de Tarot is het verbonden met de Hogepriesteres. De Hogepriesters staat in het middenpad van de Levensboom. Ze geeft een balans in links en rechts, ze helpt je weer in je centrum je komen.

Het Osho Zen tarot laat de kaart De innerlijke stem zien. De innerlijke stem spreekt niet in woorden, maar in de woordloze taal van het hart. Het herinnert ons eraan dat we de stilte en het centrum in ons mogen opzoeken. Alleen dan kunnen we onze waarheid horen!

Tot slot is er kaart 2 van de Kosmische Symbolen. Deze heet Activeren. Voor mij een begin om weer in balans te komen!

Ik had op de MIR Inspiratiedag niet kunnen vermoeden hoeveel verborgen informatie er is bij het woord MIR-Methode! Alleen het woord MIR had ik nog niet genoemd, dit geeft het getal 22, Hergeboorte. Over dit getal heb ik eerder een apart blog geschreven. Dat kun je hier nog eens nalezen.

Nu heb ik het nog niet over de _KinderMIR, JongerenMIR en BabyMIR_ gehad. Dit wil ik in een volgend blog beschrijven, want ik zie nu al een mooie symboliek verschijnen!