Bekijk de Workshops →

KinderMIR

Geplaatst op 8 februari 2013

Zoals ik in mij vorige blog over de MIR-Methode al aangaf, zit er ook een mooie symboliek in de KinderMIR, BabyMIR en de JongerenMIR. Ik zal beginnen met de KinderMIR.

Net als het het woord MIR-Methode geeft ook het woord KinderMIR het getal 56. De kleurenuitleg heb ik al eerder beschreven, daarom heb ik nu het Tao Orakel erbij genomen!

Kaart 56 heet de Zwerver: Het leven is een reis en in die zin zijn we allemaal zwervers. We groeien als we op weg zijn. Doorgewinterde reizigers weten hoe ze zich aan hun omgeving moeten aanpassen en hun behoeften tot een minimum moeten beperken.

Dit is wat kinderen ook doen als ze niet begrepen worden. Ze passen zich aan om zichzelf te beschermen. En wat doen wij als volwassenen? We snappen de ervaringen van kinderen niet, we worden angstig en plaatsen ze in hokjes.

Bij het doen van de KinderMIR komen ze weer in contact met hun eigen waarheid, voelen ze weer hun vrijheid, komen in hun kracht te staan. Dan ontstaat er weer rust in hun lichaam en komen ze weer bij het getal 11 uit ( 5 en 6 opgeteld): trouw zijn aan hun eigen normen en waarden.
In het Tao Orakel is dit de kaart van Vrede. Hoe mooi kan het zijn!

De gekleurde bollen op de afbeelding zijn de kleuren van Aura-Soma zoals ik ze uitgelegd had bij de MIR-Methode, fles 56, 11 en 2.

Wil je aan de slag samen met je (innerlijke) kind?
Dan zijn hier de 12 stappen van de KinderMIR:

Ik heb een zonnetje in mijn buik
En dat zonnetje maakt me helemaal schoon
Ik ben nu een stralend zonnetje
Ik zie duizenden andere lichtjes om me heen
Samen zijn we nu een regenboog
Ik kies daaruit mijn eigen kleuren
Mijn papa heeft zijn eigen kleuren
Mijn mama heeft haar eigen kleuren
Ik heb mijn eigen kleuren
Mijn kleuren wijzen mij de weg
Ik stap van kleur naar kleur
En kom nu op mijn eigen plek