Bekijk de Workshops →

Dankbaarheid

Geplaatst op 23 november 2017

In de cursus De Historische Held! kijken we in dankbaarheid terug op de afgelopen 2000 jaar, op het Vissentijdperk. Een tijdperk waarbij we vooral moesten volgen, we vast zaten aan allerlei regels, wetten en dogma's; we leerden door lijden en persoonlijke groei niet eenvoudig was.

En ja, we hebben veel geleerd, het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn. Reden genoeg om dankbaar te zijn en ons klaar te maken voor een Nieuwe tijd, het Waterman tijdperk, waarbij we de mogelijkheid krijgen om vanuit ons hart, vanuit liefde te gaan leven.

Ik merk dat dank je wel zeggen vaak een gewoonte is. Op jonge leeftijd wordt ons al aangeleerd om dit te zeggen als je iets krijgt. Een koekje bij de bakker, plakje worst bij de slager ... 'en wat zeg je dan?' Een kind zegt het vaak niet uit zichzelf. Volgens mij gaat het bij de meeste kinderen niet van harte. Ik denk dat we hier een punt hebben ... dat dank je wel zeggen vanuit het hart gedaan mag worden.

Maar wat is nu dank je wel zeggen, dankbaar zijn of je dankbaarheid uitspreken? Het zijn drie woorden waar we hetzelfde mee bedoelen, maar als ik ze verbind met kleur, drukken ze volgens mij toch iets anders uit.
Ik zal het je uitleggen ...

Het woord dank geeft helder/blauw, bol 12 en heet Communicatie in de Nieuwe Tijd. Deze kleurencombinatie wil je in contact houden met je gevoel, maar ook op vreedzame manier met anderen laten omgaan. Naar mijn gevoel kan dit al een innerlijk conflict oproepen bij bijv. het krijgen van een koekje: je krijgt iets waar je niet om gevraagd hebt en dan moet je dank je wel zeggen ...

Bij dankbaar krijg ik paars/magenta, bol 25 en heet Florence Nightingale. Deze kleuren laten je dichter bij jezelf blijven, maar aan de andere kant wil je ook graag voor de ander zorgen. Je weet precies wat de ander nodig heeft. Het is een uitdaging om een balans in te vinden in het geven en nemen. Je gaat nu meer naar je hart luisteren.

Dan is er nog dankbaarheid wat lichtgeel geeft, bol 51, Kuthumi. Het brengt hart en verstand in evenwicht. Kuthumi geeft een hartverbinding met Moeder Aarde en al wat op haar leeft, de verbinding met je Ware Zelf. Als je dankbaarheid kunt tonen of uitspreken, dan zal dit werkelijk vanuit jouw zelf komen!

De verbinding tussen deze kleurcombinaties vind ik wel bijzonder ... tussen de bollen 12 en 25 zie je bol 13 verschijnen. Dit helder/groen laat de verandering in het bewustzijn zien. Je gaat groen (13) integreren bij het blauw (12), ofwel je opent je hart. Zoals we eerder zagen, is 13 YES! zeggen tegen jeZelf.
Waar bij bol 12 (dank) nog een conflict kon optreden, begin je bij bol 25 (dankbaar) jezelf beter te leren kennen en kun je het 'dankbaar zijn' beter uitspreken.

Tussen de bollen 25 en 51 zie je bol 26 zichtbaar worden. Dit oranje is de kleur om echt bij je gevoel te komen, het heelt oude wonden en laat je zuiver en puur met je hart verbinden. Heel mooi om te zien dat oranje je kan helpen om je 'dankbaarheid' uit te spreken vanuit je hart. Hoeveel oranje pas jij toe in je leven?

Dan kom ik op iets unieks in mijn beleving. Ik ben gek op verbindingen maken en zo heb ik van de bollen 12, 25 en 51 de Maya zonnezegel opgezocht en wat blijkt? Ze hebben alle drie Toon 12! Het zijn respectievelijk 12 gele Mens, 12 rode Slang en 12 blauwe Aap. En dat alles uitgezocht op een 12 witte Hond dag, wat Maya zonnezegel 90 is!

Toon 12 gaat over samenwerken, toewijding en delen met anderen. Het is een uitdaging bij je doel te blijven en af te maken waar je aan begonnen bent. Als dit lukt breng je door jouw bijdrage zaken naar een hoger plan en dat zal iedereen je in dank afnemen.

12 gele Mens wijst je de weg in de creatie met iedere stap die je neemt. De kracht van je vrije wil, verantwoordelijkheid nemen van je eigen intenties. Aandacht geven aan samenwerking. Handelen en spreken voor het hoogste doel van allen. Wil je werkelijk dank je wel zeggen?

12 rode Slang brengt je levenskracht en lichaamswijsheid. Je gebruikt je lichaam om te voelen welke manier van samenwerken goed voor je is en welke niet. Alles waar je energie van krijgt is goed. Zo ook met dankbaar zijn!

12 blauwe Aap brengt je op het pad van openbaring. Je bent spontaan en echt en ervaart onbevangen en vol verwondering de magie van het leven. Met je wispelturigheid, ongrijpbaarheid en onbevangen vragen prik je door illusies heen en weet je de juiste mensen te benaderen. Volledig in contact met je hart kun je dankbaarheid tonen!

Tot slot geeft de Witte Hond een allesomvattende liefde in de persoonlijke vorm. Je staat voor iedereen klaar en bent een trouwe vriend voor jezelf en anderen, wat er ook gebeurt. Je kunt je eigen tekortkomingen en die van anderen volledig accepteren.

Witte Hond, toon 12, is Maya Zonnezegel 90. Deze zegel is op haar beurt weer verbonden met bol 90, goud/diepmagenta en is een Wijsheidsrescue ... vanuit chaos ontstaat een nieuwe ordening. Je krijgt grote innerlijke helderheid doordat alle problemen zijn/worden opgelost. Je komt in vrede met jezelf en met anderen, je wordt weer blij!

De cirkel is nu rond ... en weet je waarom? De cursus _De Historische Held!_ is namelijk verbonden met deze bol 90 en haar kleuren. De cursus heeft als uitdaging om oprechte dankbaarheid te tonen voor wat je geleerd hebt in de afgelopen 2000 jaar hier op Aarde ;)

Zou jij ook meer dankbaarheid in je leven willen ontwikkelen? Doe dan mee met de cursus die in januari gaat starten of ga zelf aan de slag met het kleurboek.

Lees hier meer over het Icoon Dankbaarheid.

Ik hoor graag jouw gedachten over dankbaar zijn en dankbaarheid. Zet je het onder dit artikel?