Bekijk de Workshops →

Dankbaarheid ... het Icoon

Geplaatst op 7 december 2017

Sinds deze week is er ook een Icoon voor Dankbaarheid. In een eerder artikel heb ik de verschillen tussen dank, dankbaar en dankbaarheid uitgelegd. Je kunt het hier nog eens lezen.

Wat is dankbaarheid?
Wikipedia benadert het psychologisch: Dankbaarheid is een algemene neiging om de goedheid van anderen te herkennen en hierop te reageren met dankbare emoties, omdat men begrijpt dat hieruit positieve ervaringen en uitkomsten kunnen voortvloeien.

De Emotie Encyclopedie kijkt vanuit het gevoel en de energie: Dankbaarheid is een tweerichtingsenergie: het ontvangt, vult je hart en zendt tegelijk die dankbare vervulling uit naar alles om zich heen. Het is een zachte, krachtig voedende energie, zowel voor jou als voor jouw omgeving. De energie is zowel open en ontvankelijk als gefocust en gevend, heel dicht bij jezelf, in verbinding met je omgeving en het veld van onbegrensde mogelijkheden.

Wat klinkt dit mooi! Mee eens?
Dankbaarheid voedt je met wat je werkelijk nodig hebt.

Woorden zet ik graag om in kleuren om duidelijk te krijgen hoe ze voelen.
Dit is wat de kleuren mij zeggen ...

1 Het doel (17), is groen/violet en heet de Troubadour. De kleuren laten je jezelf afstemmen op je hart, zodat je gevoelens en emoties zichtbaar mogen worden en er ruimte, begrip, heling en verandering kan plaatsvinden.

2 De uitdaging (34), is roze/turquoise en heet Geboorte van Venus. De kleuren laten je liefdevol terugkijken op eerdere ervaringen, de schoonheid hiervan te zien en dit uit te spreken. De ratio gaat hierbij naar de achtergrond.

3 Het pad (51), is lichtgeel/lichtgeel en heet Kuthumi. De kleuren laten je door medeleven en hartelijkheid negatieve gedachten doorbreken. Het hart en verstand worden met elkaar in evenwicht gebracht. Door flexibeler te zijn, krijg je meer vreugde en liefde in je leven.
Kuthumi geeft een hartverbinding met Moeder Aarde en al wat op haar leeft, en geeft zo ook de verbinding met je Ware Zelf. Als je dankbaarheid kunt tonen of uitspreken, dan zal dit werkelijk vanuit jouw zelf komen!

Dankbaarheid is een gevoel waarbij actie nodig is ...
Om dankbaarheid te kunnen voelen is het nodig dat je regelmatig stilstaat bij alles wat er al is in je leven, de dingen die jou al 'toevallen': je hebt een woning, kleding, voeding. Bij de dingen die je als positief hebt ervaren: een ontmoeting, een glimlach, een knuffel ...
Alles waar je dankbaarheid voor kunt voelen en uitspreken, zal weer naar je terug komen. Zo werkt het Universum: wat je geeft, krijg je weer terug, dus doe het dagelijks!

Het Icoon Dankbaarheid wordt een extra Icoon in de cursus _De Historische Held!_