Bekijk de Workshops →

Decembermaand

Geplaatst op 9 november 2016

Het einde van het jaar komt al snel naderbij. Over drie weken is het al weer december, een maand met Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw, een maand met familiefeesten. De één kijkt hier naar uit en is al bezig met de voorbereidingen en een ander ziet juist tegen deze maand op. Dat kan zijn omdat je alleen bent, geen familie (meer) hebt, maar het kan ook zijn dat al die feesten veel spanningen oproepen.

In veel families is het traditie om bij elkaar te komen, maar misschien heb jij het gevoel die traditie eens te willen doorbreken en het op jouw manier te vieren. Nu ga je waarschijnlijk er gewoon heen omdat dit van je verwacht wordt, probeer gezellig mee te doen, maar ondertussen kijk je al wat het meest geschikte moment is om naar huis te kunnen gaan.

Dit gebeurt in vele gezinnen. Je bent je hier vaak niet van bewust. Je volgt de groep en achteraf denk je: "dit doe ik nooit meer!" En het jaar erop gebeurt hetzelfde.
Als er meerdere mensen uit de groep liever iets anders zouden doen dan dit samenzijn, kan er spanning, onrust of ontevredenheid zijn. Als je hier gevoelig voor bent, zal je dit zeker oppikken en je nog ongemakkelijker gaan voelen. Het is belangrijk om naar je gevoel te blijven luisteren en daarbij niet over je grenzen heen te gaan.

Nu kun je wachten tot december en tegen deze dagen opkijken, maar je kunt hier ook nu al wat aan doen. Als je je wilt bevrijden van oude patronen, de dingen eens anders wilt doen, kun je gebruik maken van kleur en geometrie. Door een speciaal symbool of kleurplaat in te kleuren, kun je dit soort patronen doorbreken. Ik denk hierbij aan het symbool Bevrijding.

Het inkleuren van de kleurplaat geeft in eerste instantie rust en ontspanning, een momentje voor jezelf. Door de kleurplaat meerdere keren in te kleuren, zet je je lichaam aan tot verandering, tot het doorbreken van oude patronen. Je haalt de weerstand weg, wordt zachter, er kan acceptatie komen of je maakt een andere keuze.
De Inspiratiegeur Bevrijding zal dit extra ondersteunen. Lees hier hoe het precies werkt. De kleurplaten kun je voor een klein bedrag aanschaffen.

Behalve oude patronen, kunnen er ook angsten zijn waar je je van wilt bevrijden: angst om alleen te zijn, angst om het niet goed te doen, angst voor vuurwerk, enz. Hiervoor kun je het symbool Angsten transformeren inzetten.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met me op. Voor je huisdieren adviseer ik je dit artikel te lezen. Wacht niet tot eind december, maar begin er nu alvast aan. Het lichaam van mens en dier heeft tijd nodig om een en ander te verwerken.

Heb je zelf een thema waar je op deze manier aan wilt werken? Wellicht is er al een symbool voor en anders kan deze voor je getekend worden. Ik hoor het graag van je.

Ik wens je een mooie decembermaand toe ♥
Je reactie lees ik graag onder dit artikel.