Bekijk de Workshops →

2021 in kleuren

Geplaatst op 1 januari 2021

In dit artikel ga ik met behulp van de Kosmische Mensjes een blik werpen op 2021. Wat kun je verwachten?
Wil je 2020 nog eens teruglezen? Klik dan hier >>.

Wat zeggen de kleuren over 2021?

2020 was een 4-jaar en in 2021 gaan we naar een 5-jaar (2+0+2+1=5). In alle opzichten was 2020 een enerverend jaar, waarin we een flinke uitdaging voor onze kiezen kregen. Zo heb je aandacht kunnen geven aan je zelfbeeld en mocht je gaan vertrouwen op je eigen wijsheid in plaats van 'klakkeloos' anderen te volgen. Als we dit op 1 januari al wisten, dan had je waarschijnlijk heel bedenkelijk het jaar ingegaan.

Dit jaar hebben we het getal 5, wat zegt dit?
Vijf is het getal van de mens die als een vijfpuntige ster in de wereld staat, zoals we weten uit afbeeldingen van Leonardo da Vinci. Onze vier ledematen komen overeen met de vier elementen, terwijl het hoofd het ‘geheimzinnige’, niet zichtbare element Ether of Hout symboliseert.
De vijfpuntige ster laat ook zien, dat de mens met beide voeten op de Aarde staat, terwijl zijn hoofd tot in de Hemel reikt. Hij kan als enig schepsel Hemel en Aarde (natuur) in zichzelf verbinden.

Kosmische Mens 05 is blauw/koningsblauw/goud. Met de kleuren van dit Mensje maak je verbinding met je (oer-)wijsheid. Goud is je verbinding met de Bron, de informatie die je meeneemt vanuit de Bron naar de Aarde. De verzameling van al je kennis en wijsheid uit eerdere levens.
Blauw is het Element Water, dat verbonden is met het Noorden, de plek van onze voorouders. Door een verbinding te maken met je voorouders, je roots, kom je ook in contact met hun enorme wijsheid. Zij delen dit graag met je.

Voordat je werkelijk deze verbinding kunt maken, is het nodig om oude emoties en blokkades te helen of vrij te geven. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je leven (koningsblauw), kun je de oude emoties aan gaan pakken, waardoor je makkelijker kunt meestromen op de nieuwe energie (Water).

Osho Zen kaart V, heet No-thingness (Niet-ietsheid) en vind ik mooi bij de huidige Aquariusenergie passen, want wat gaat er nu gebeuren?
Als je 'in een gat' zit, kan dat verwarrend en zelf angstaanjagend zijn. Geen enkele houvast, geen gevoel van richting, niet het flauwste benul welke keuzes en mogelijkheden je eventueel te wachten staan.

Maar het was juist deze staat van zuiver potentieel waaruit het universum is voortgekomen. Het enige wat je nu kunt doen is je ontspannen in deze niet-ietsheid ... je laten vallen in deze stilte tussen de woorden ... deze pauze tussen de uitademing en de inademing gadeslaan. En koester elk leeg ogenblik van deze ervaring. De geboorte van iets heiligs is nabij.

De 5e Zonnezegel van de Maya is Chicchan, Maya voor voor Slang en gaat gaat over het opnieuw verbinden, opnieuw omarmen en opnieuw afstemmen op je innerlijke vuur, het weer helder laten branden 🔥
Je bent een deel van de grote cycli van het leven, verbonden met alle andere levende wezens. Het ontkennen of negeren van deze verbinding vervreemd je van anderen, verbreekt je contact met de natuur, isoleert je van essentiële en ondersteunende hulpbronnen, en leidt mogelijk tot allerlei kwalen en destructieve patronen op alle niveaus van het moderne leven.

Uit bovenstaande blijkt, dat we weer terug mogen naar de kern, naar ons Ware Zelf. alleen vanuit dit punt kunnen we ons ware potentieel gaan manifesteren.

De kaarten voor 2021
Natuurlijk heb ik opnieuw de kaart gelegd voor dit nieuwe jaar. Ze zijn ze geworden, een mooi geheel, al zeg ik het zelf 😉

Wat willen deze kaarten ons vertellen ...

1 De uitdaging is om een goede verbinding te maken met je lichaam, waardoor je kalm, stabiel en goed geconcentreerd bent. Zo komt er rust in je en kan jij je helder weten beter benutten.
Dit is Kosmische Mens 57, geel/diepmagenta/wit, en heet Innerlijke Vrede. Geel is het Element Aarde.

2 Het pad laat je zien, dat door keer op keer te verbinden met je lichaam en de Aarde, je beter in je centrum blijft en jij je krachtiger voelt. Je hoeft dan geen bevestiging meer buiten jezelf te zoeken. Je gaat accepteren dat ook jij dromen en idealen hebt. Door je hiermee te verbinden, ga je er vorm en inhoud aan geven.
Dit is Kosmische Mens 27, geel/koningsblauw/goud, en heet Bevestiging. Geel is het Element Aarde.

3 Wat je mag leren is, dat je mag vertrouwen op je ziel, zodat jouw levensmissie duidelijk wordt en jij je kunt overgeven aan de stroom van het leven én aan je zielenopdracht. Zo kom je uit de Niet-ietsheid van de Osho Zen kaart hierboven.
Dit is Kosmische Mens 53, blauw/olijfgroen/magenta, en heet Levensmissie. Blauw is het Element Water.

4 Het doel is om verbinding maken met je hart en te luisteren naar je intuïtie. Zo groeit je enthousiasme en je spontaniteit, maar ook je vertrouwen in deze innerlijke stem.
Dit is Kosmische Mens 44, rood/turquoise/koraal, en heet Innerlijke stem. Rood is het element Vuur.

Het doel van 2021 komt erg overeen met de Slang van de Maya, beiden hebben het element Vuur in zich. Als jouw 🔥 lekker brandt, dan cijfer je jezelf niet meer weg, dan neem jij je ruimte in, laat jij jezelf volledig zien!

De afbeeldingen zijn kaarten uit de chakrakaartenset.

Wat doe je nu met deze kleuren?
Het is goed om met de kleuren van de uitdaging aan de slag te gaan, en met name de kleur wit. Ga ze gebruiken in je leven, in je voeding, kleding en interieur, om de dingen werkelijk te veranderen.
Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld ook bij het inkleuren van een Icoon en dan natuurlijk van het thema waar jij op dit moment mee bezig bent. Pak de verdieping in jezelf.
Hier kun je lezen wat de kleur wit voor je kan doen >>

Geef aandacht aan de Aarde, aan je verbinding met de Aarde, met je lichaam. Kun je emoties en sensaties herkennen in je lichaam? Hoe beter je de signalen van je lichaam herkent, hoe beter je gaat voelen en aarden.

Kun je Innerlijke vrede in jezelf voelen, dan ga je verder naar de kleuren van nummer 2 en 3. Zo bereik je uiteindelijk het doel (4) van 2021.
Van alle kleuren is een thema artikel beschikbaar. Klik hier voor een overzicht>>

Gebruik van een persoonlijk Mensje of geur helpt je ook om stappen te zetten. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met me op.

Mijn wens voor jou...
Ik wens je voor 2021 een inspirerend jaar vol liefde, wijsheid, bewust-zijn, gezondheid en veel kleur 🌹🌈 🍀

Hartegroet ❤️
Ineke

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.