Bekijk de Workshops →

2020 in kleuren

Geplaatst op 27 december 2019

Het is al bijna een gewoonte dat ik een blik werp op het komende jaar en dan met name zoals ik het zie en voel vanuit de kleuren.
In dit artikel kun je nog eens teruglezen wat ik schreef over 2019.

Wat zeggen de kleuren over 2020?

2019 was een 12-jaar en in 2020 gaan we naar een 4-jaar (2+0+2+0=4). 2019 was een jaar om aan je eigenwaarde te werken, kijken wat je nog blokkeerde om jezelf meer ruimte te geven. Je mocht meer voor jezelf gaan opkomen en zonder schaamte je emoties tonen aan anderen. In 2020 ga je verder aandacht geven aan je zelfbeeld en vertrouwen op je eigen wijsheid.

Wat zegt het getal 4?
Vier is het getal van de natuur en houdt verband met de Aarde. Volgens het scheppingsverhaal vond de vorming van de Aarde plaats op de vierde dag.
Vier is het symbool van wet, systeem en orde. Ze is de bouwer die zich onderwerpt aan Aardse zaken, waarin vorm en substantie de overheersende elementen zijn. Bij vier is er niet langer verstrooiing, maar wordt er een productief, ordelijk systeem opgezet, er vindt vorming plaats. Bij vier sta je stevig, net zoals de 4 poten onder de tafel, de 4 muren van een huis. Iets dat een vorm heeft kan op zichzelf staan. In 2020 kun je jouw zelfbeeld dus werkelijk vorm gaan geven.

Kosmische Mens 04 is diepmagenta/koningsblauw/goud. Met de kleuren van dit Mensje ga je een beeld vormen van wie je bent. Je kunt steeds meer relativeren en je wordt bewust van je mogelijkheden. Wanneer jij je door je angsten laat leiden, kan een gevoel van afwijzing terugkomen. Het is dus zaak om goed voor jezelf op te komen, te gaan staan voor wie je bent. Zo kom je steeds meer in contact met je eigen (oer-)wijsheid.

Hexagram 4 (I-Tjing) is Meng, onwetendheid, en bestaat uit de Trigrammen Berg (boven) en Water (onder). Er is geen vast patroon, alles verloopt spontaan en op de tast, zoals jeugdige onbezonnenheid. Het begin van inzicht, wijsheid of zelfkennis is het besef dat je dingen niet goed aanpakt, weinig weet of echt begrijpt. Deze fase is belangrijk, want als je nooit iets ondoordachts hebt gedaan, zul je geen zin van onzin kunnen onderscheiden, geen wijsheid van domheid. Dit hexagram spoort je aan om te experimenteren en het leven onbevangen en onbevooroordeeld tegemoet te treden.
Tip: Een Hexagram bevat een grote kracht. Door dit zelf te tekenen of hiermee te mediteren, open je deze kracht voor jezelf.

Maya's Zonnezegel nr. 4 is Kan, Maya voor voor Zaad en gaat over de magie van ontkieming en groei, de kracht om leven te geven.
De Natuur zelf laat elke dag haar vruchtbaarheid en creativiteit opnieuw zien. In bloeiende nieuwe vormen van leven, die het kleinste voeden en het grootste ondersteunen, in de levendige kleuren van haar luchten, bossen en zeeën, door het ontketenen van stormen, winden en aardbevingen, keer op keer al haar krachten met oneindig geduld, instinct en de oeroude wijsheid in balans brengend.
Ook jij bent een kracht van de Natuur. In 2020 kun jij je geest van macht en structuren bevrijden, jezelf in balans brengen zoals de Natuur dit doet en jouw leven gaan leven! Al jouw geplante zaadjes mogen ontkiemen!
Tip: Op 18 januari begint het Kan wavespell. Als je hierin meegaat kun jij jouw zelfbeeld gaan vormen.

Wat zeggen de kaarten voor het jaar 2020?

1 De uitdaging, lichtgroen/olijfgroen/magenta (49), is om jezelf op de eerste plaats te zetten i.p.v. dat je eerst voor een ander zorgt. Je mag je eigen behoeftes gaan voelen en deze gaan vervullen. Hierdoor word je ook bewust wat je denken in stand houdt.

2 Het pad, diepmagenta/geel/violet (64), is dat jouw innerlijke kracht kan gaan groeien en er ruimte komt om je vanuit je hart te verbinden met anderen. Zo ben je niet meer bezig hoe je op anderen overkomt en je durf jij jouw weten beter uit te spreken.

3 Wat mag je leren, lichtblauw/oranje/blauw (35), is dat je over het meest kwetsbare in jezelf, je diepe gevoelens, durft te communiceren. Dit kan op vele manieren, doe het vooral op een creatieve manier.

4 Het doel, lichtgeel/geel/violet (63), is om in je midden, in je centrum te zijn. Door je lichaam te verbinden met de Aarde zul je jouw emoties en gevoelens/behoeftes beter gaan herkennen.
Dit doel komt weer goed overeen met het getal vier, zoals ik dit hierboven beschreven heb.

De afbeeldingen zijn kaarten uit de chakrakaartenset.

Wat doe je nu met deze kleuren?
Het is goed om met de kleuren van de uitdaging aan de slag te gaan, en met name de kleur magenta. Ga ze gebruiken in je leven, in je voeding, kleding en interieur, om de dingen werkelijk te veranderen. Hier kun je lezen wat de kleur magenta voor je kan doen >>
Onderzoek 'wat je op je lever hebt', waar je boos over bent en ga dit vrijgeven, o.a. door het Icoon Vrijgeven in te kleuren.
Gebruik van een persoonlijke geur helpt je ook om stappen te zetten. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met me op.

Mijn wens voor jou...
dat 2020 een sprankelend jaar mag zijn met veel liefde, wijsheid, bewust-zijn en gezondheid 🌹🌈 🍀
Een fijne jaarwisseling!

Hartegroet,
Ineke

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.