Bekijk de Workshops →

Wit ... vul jezelf met Licht

Geplaatst op 1 december 2020

Ik merk dat ik de laatste weken meer behoefte heb aan licht, vooral als het bewolkt weer is. Ik heb vaker en langer licht aan en ook de kaarsen gaan overdag aan. Mijn kerstverlichting ging ook dit jaar al heel vroeg aan. Met dit (aangestoken) licht kan ik me vrijer en luchtiger voelen, net alsof het mij zuivert van het 'duister' wat zich buiten mijn huis afspeelt.

Vanaf 11 november is de instroom van Kosmisch Licht sterk vergroot. Deze instroom van Licht loopt nog veel verder op naarmate we dichter bij 21 december komen, het grote Event waar we op wachten. Waar we met ons allen voor naar de Aarde gekomen zijn om deze unieke gebeurtenis mee te maken.

Het Kosmisch Licht zal de Aarde zuiveren van alle onrechtvaardigheden, van alle leugens, alles maar dan ook ALLES zal zichtbaar worden en worden opgeschoond. Dit licht verbind ik met de kleur wit.

Waar gaat de kleur wit over?
Wit handelt over zuivering, reiniging en is verhelderend. Het is een spiegel van je tranen en/of van je parels, je kwaliteiten.
Wit hoort bij de Maan energie, maakt het onzichtbare, zichtbaar en helpt je evenwichtig in het leven te staan. Alle kleuren zijn aanwezig in wit. Je maakt ze zichtbaar met een prisma of de Zon! Net zoals de Maan de Zon nodig heeft om gezien te worden.

Op fysiek niveau werkt wit op de schedelbasis, centrale zenuwstelsel en de grote hersenen.

Als wit in disbalans is
kun je verward, vervreemd, depressief en apathisch zijn. De wil tot leven is minimaal, want je bent waarschijnlijk gekwetst door het leven. Vaak is er sprake van een verstoord dag-, nacht- en levensritme.

Als je jouw parels niet kunt voelen, heb je dus de Zon ☀️nodig. De Zon staat in verbinding met de kleur geel. Voel jij je niet gezien (zoals de Maan), laat jouw eigenwaarde te wensen over, dan is het belangrijk om extra aandacht te geven aan geel!

Chakra
Het Kruinchakra heeft wit als hoofdkleur. In het oude chakrastelsel is dit het 7e en hoogste chakra, het was een belangrijk chakra.
Bij de 13 chakra's is dit het 11e chakra en is het nog steeds een heel belangrijk chakra. Het vormt de overgang van Pisces/Vissen naar Aquarius/Waterman; de afsluiting (bekroning) van het lijden (de doornenkroon van Jezus) en de opening naar moeiteloosheid en totale transformatie.

Op de afbeelding kun je zien dat het Kruinchakra gevoed wordt door het 12e chakra, het Kosmische-manchakra. Dit chakra is je verbinding met je blauwdruk, met de Bron. In het 11e chakra mag je dus al je kennis en wijsheid vanuit je blauwdruk gaan opnemen en integreren in je fysieke lichaam. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is om de kleur magenta goed geïntegreerd te hebben, zodat je ook werkelijk in contact staat met je unieke blauwdruk. Lees hier nog eens over magenta >>

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 55 t/m 60. Ze heten v.l.n.r.: Bezieling, Onvoorwaardelijk vertrouwen, Innerlijke vrede, Ik weet, Zuiverheid en Helder Weten.

Als het chakra goed functioneert
zijn Innerlijk Zijn en uiterlijk leven in evenwicht, kun je ‘Ik Ben’ leven, is er helder weten, hoogste volmaaktheid, onvoorwaardelijk vertrouwen en innerlijke vrede 🌀

Wat kan je zelf doen

  • Ga vaker mediteren, vind innerlijke stilte.
  • Werk aan verzachting naar jezelf en anderen.
  • Sta open voor verandering en maak keuzes die je leven een positieve wending geven.
  • Luister naar je innerlijke stem, zodat je meer kan meestromen in plaats van tegenwerken.
  • Integreer wit in je kleding, voeding en interieur. Bij een te veel aan wit, gebruik je diepmagenta. (JA, er is een kleuressence van 😋)
  • Onderzoek je emotionele blokkades, verteer ze en geef ze vrij.
  • Onderzoek nog eens de kleur magenta.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (witte) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.
Ik lees graag hoe jij met het Licht en de kleur wit omgaat. Deel het gerust onder dit artikel ❤️

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.