Bekijk de Workshops →

29 februari

Geplaatst op 29 februari 2020

Elke 4 jaar is er een schrikkeldag en het is best wel een speciale dag. Sowieso al een bijzondere dag om jarig te zijn, want het is maar om de vier jaar dat je dit op de dag zelf kunt vieren.
Op deze dag worden ook bijzondere evenementen gehouden. Voor ieder is dit een speciale dag.

Bij de Maya vind ik dit ook een bijzondere dag, want op deze dag komen de tellingen van Maya Q’iché en Dreamspell een dag dichter bij elkaar. Hoe dit zit zal ik je hieronder uitleggen.

In de vorige eeuw werd er onderzoek gedaan naar de Maya telling door José Argüelles en Carl Johan Calleman. En er zullen er vast meer geweest zijn, maar zij zijn voor mij de meest bekende. Beiden hadden een verschillende visie over het begin van de telling. Peter Toonen heeft dit al eens in een artikel uiteengezet. Je kunt dit hier lezen >>

Het verschil in deze tellingen is dat bij het Dreamspell de schrikkeldag niet meetelt en bij Maya Q’iché wel. Het Dreamspell loopt vanaf vandaag 45 Kin ofwel 45 dagen voor op de Maya Q’iché. Elke vier jaar wordt dit een dag minder om over 180! jaar (45 maal 4 jaar) gelijk te zijn.
In het artikel over de Tzolk'in heb ik je al een en ander uitgelegd over de kalender.

Persoonlijk volg ik de Maya Q’iché telling. Deze geeft mij meer verbinding met de natuur, is heel eenvoudig te volgen en voelt voor mij heel vrouwelijk aan. Als vanzelf voel ik de energie van de dag en zeker nu ik een verbinding gemaakt heb met de Kosmische Mensjes. In mijn blogs kun je hier meer over lezen. In deze telling zit in mijn beleving alles uit je eerdere levens, al je kwaliteiten.

Zo'n 10-15 jaar geleden heb ik geprobeerd het Dreamspell te volgen en te begrijpen, maar op de een of andere manier lukte mij dit gewoonweg niet. Hier komt best veel bij kijken met o.a. partnerkruis, het maakte het voor mij heel mentaal en om die reden heel mannelijk. Deze telling gaat voor mij over je leven nu.

Bijzonder is wel dat ik de 13 Manenkalender volg. Het voelt heel natuurlijk om met 13 Totemdieren het jaar te volgen. Bijzonder, omdat de 13 Manenkalender bij het Dreamspell hoort 😉
Het is niet zo dat ik het Dreamspell afwijs, ze kunnen heel goed naast elkaar bestaan.

Voor de juiste energie voor een datum van een workshop kijk ik naar de Maya Q’iché telling en als ik wil weten wat er die dag extra naar voren mag komen, neem ik het Dreamspell erbij. Ofwel de Kin van de dag + 45 Kin geeft de juiste dag in het Dreamspell.

Het verschil tussen de tellingen en dat deze steeds kleiner wordt, vind ik een interessant gegeven. Het verschil is voor mij iets wat je mag leren in dit leven om volledig in het NU te kunnen zijn. Het is de stap van Maya Q’iché (je vorige levens) naar het Dreamspell (je leven nu).

Als Maya Q’iché vrouwelijk is en het Dreamspell mannelijk, dan wordt het verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke steeds kleiner en zijn de mensen na 180 jaar volledig in balans. Weer terug bij onze oorsprong, terug naar eenheid (KM 00, wit). Dan kunnen we leven vanuit ons gevoel, kunnen we Zijn (vrouwelijk) en zijn we alert (mannelijk) als dat nodig is. Is er geen machtsvertoon (mannelijk) meer en kunnen we de controle (mannelijk) loslaten.

De Kosmische Mensjes laten ons zien welke stappen we mogen zetten om terug te kunnen keren naar de kern in onszelf. Mooi is dat de laatste 6 Mensjes te maken hebben met de kleur goud, wat staat voor onze wijsheid en de verbinding met de Bron. Hierna zou het fantastisch zijn als de tellingen echt samen kunnen gaan. Voor het zover is hebben we nog wel wat te doen 😃

Wat wil Kosmische Mens 45 ons nu vertellen?
De kleuren van Kosmische Mens 45 zijn geel/turquoise/koraal en ze heet Vertrouwen.
Geel (lichaam) staat voor het Element Aarde en vraagt je om (meer) zorg voor je jezelf: je voeding, je lichaam, kennis. Als Aarde in balans is, voel jij je rustig, stabiel, heb je heldere inzichten, goede concentratie. Je huis (lichaam) is je thuis.
Turquoise (geest) vraagt om perfectionisme en overdreven kritiek te minderen en meer aanvaarding en vergevingsgezindheid op te brengen. Zo kun je doelgericht en creatief zijn.
Koraal (ziel) vraagt je om eerlijk en rechtdoorzee te zijn, de diepte in durven gaan. Om te kunnen vertrouwen, het thema van dit Mensje, is het nodig om volledig op je lichaam en je gevoel te vertrouwen. Je niet (meer) afhankelijk te maken van een ander, maar te vertrouwen op je eigen inzichten. Zo kan je spirituele kracht gaan groeien.

Ga deze kleuren gebruiken, zorg goed voor je lichaam, zonodig je lichaam reinigen of detoxen van zware metalen en foute voedingsstoffen. Zo voorkom je ook allerlei ziektes, hiervoor heb je een goed immuunsysteem nodig (turquoise).

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je dit Kosmisch Mensje bij je gaan dragen en/of een Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.