Bekijk de Workshops →

Groen

Geplaatst op 8 oktober 2019

In mijn artikel over rood schreef ik dat de kleur me blij maakte en ik het veel in mijn kleding gebruikte. Ook noemde ik de waarschuwing van teveel rood: verbruik ik dan niet teveel energie? Verdeel ik mijn tijd wel goed? Is het tijd om eens een keer NEE te zeggen? Rust te nemen?
Weet je het nog?

Nu was zaterdag tegen me gezegd, dat ik zondag maar eens een dag thuis moest blijven. 'Waarom?', vroeg ik nog, 'Je ziet er moe uit, slaap maar eens een keertje uit!' Oké, dacht ik, als je denkt dat het nodig is ... 🙄
Daarna ging ik naar de supermarkt voor mijn boodschappen, verzamelde een en ander voor het eten en mijn verbazing was groot toen ik bij de kassa alles op de band neerlag ... wat een groen lag daar bij elkaar! Onbewust had ik de kleuren gepakt die ik nodig had. Ik had behoefte aan groen, aan rust ... zeker na alle emoties omtrent het overlijden van Dana.

Waar gaat de kleur groen over?
Groen is de kleur van de natuur en van groei en vernieuwing. Het brengt je energie in balans, geeft meer vriendelijkheid en geloof, en zorgt voor vrede en harmonie in je leven. Groen kalmeert je.
Het is een kleur van genezing en hoop, geeft je stabiliteit en richting, en helpt je om makkelijker beslissingen te nemen. Veranderingen beginnen in groen.

Als groen in disbalans is
Is er teveel groen, dan gaat je energie bergafwaarts. Het maakt je veeleisend, kritisch, jaloers en depressief. Een tekort aan groen kan zorgen voor apathie en angst voor afwijzing, maar geeft ook eenzaamheid, depressiviteit en angst voor intimiteit.

Wat kan je nu doen
In ieder geval goed je lichaam gaan voelen om je behoefte duidelijk te krijgen en je grenzen te kunnen aangeven. Zo creëer je vrijheid en ruimte voor jezelf.
Let op je voeding: eet veel groene groente, het zuivert en werkt verkoelend op het bloed, het verlaagt de bloeddruk.
Draag groene kleding en ga de natuur in. Zorg voor (passende) beweging.
Geef aandacht aan je lichaam, verwen jezelf eens met een bodylotion of gun jezelf een heerlijke ontspannende of reinigende massage.

De groene groenten kocht ik al, zoals je op de afbeelding zag. Mijn wandelingen in de natuur mis ik enorm, want samen met Dana gaf mij dit veel rust in mijn lichaam en vooral in mijn hoofd. Het is anders om dit alleen te doen ...

Chakra
Het 5e chakra, het Hartchakra, heeft groen als hoofdkleur. Bij dit chakra gaat het om onvoorwaardelijkheid, openhartig en verbonden zijn. Je mag angstgevoelens omzetten naar pure, hogere liefde, naar onvoorwaardelijke liefde voor je lichaam. Het is het bewustworden van die geheimzinnige, onverklaarbare kracht achter alles in de natuur.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 19 t/m 24. Ze heten v.l.n.r.: Kwetsbaarheid, Dankbaarheid, Geven en ontvangen, Aanvaarding, Harmonie en Onvoorwaardelijke liefde.

Muziek voor het hart
Muziek kan ook veel voor je doen, zoals lichte, melodieuze muziek of vrolijke, dansende muziek als vlinders en vogels. Denk aan harpmuziek, pianomuziek, Mozart, Chopin, John Denver en Neil Diamond.

Een goed voorbeeld is dit nummer dat door Pamela werd gedeeld in de Facebookgroep Kleur je Happy! Kun jij opmerken wat deze muziek met je doet? 😉

Wil je heling op het hart (groen), dan adviseer ik je om de Ho'oponopono te gaan luisteren. Lees er in dit artikel wat meer over >>

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (groen) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Aanvulling: Heb jij net als ik een extreme behoefte aan groen, let dan goed op je gezondheid en laat je desgewenst onderzoeken bij een arts. Lees hier mijn verhaal >>

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.