Bekijk de Workshops →

Koraal ... voel wat jouw waarheid is

Geplaatst op 20 november 2020

Laat jij je beïnvloeden door de mensen om je heen? Of kan je jouw eigen waarheid blijven volgen en leven? Op dit moment is het namelijk niet makkelijk om goed bij jezelf te blijven. Bovendien doet de media er alles aan om ons te verdelen. Het is om die reden goed om elke keer opnieuw te kijken, te voelen of dingen met je resoneren, of het waar is voor jou. Luisteren is prima, maar (klakkeloos) gehoorzamen is wat anders.

Wij mensen zijn unieke wezens en we hebben een ongelooflijke (creatie-) kracht in ons. Die kracht komt vrij zodra jij je verbindt met je innerlijke stem, je hoger zelf, en vertrouwt op hun leiding. De verplichting tot het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes draagt hier niet aan bij, want in mijn beleving word je hiermee letterlijk mond-dood gemaakt. Het lijkt me dat je dit niet wil. In dit artikel heb ik de mondkapjes belicht vanuit de kleuren>>

De dingen helder gaan zien en het luisteren naar je intuïtie hoort bij de kleur koraal. De lichte tint van koraal wordt ook wel zalmroze genoemd. Deze kleur is behoorlijk aanwezig op dit moment, want het gaat nu om het volgen van jouw waarheid. Je onafhankelijk maken van het systeem, vrij voelen van wat de regering je vertelt, want wie zegt dat dit waar is? Als jij precies doet wat de overheid je opdraagt, vanuit angst of onwetendheid, kan het heel goed mogelijk zijn dat er nog oude karmische zaken bij je spelen.

Waar gaat de kleur koraal over?
Koraal ontwikkelt je intuïtie en gaat over medeleven, kwetsbaarheid, overgevoeligheid. Koraal helpt je een balans te vinden in onafhankelijk en afhankelijk zijn, in relaties met anderen, maar ook met jezelf.
Deze kleur handelt vaak over intense patronen uit het verleden en karmische zaken.

Op fysiek niveau werkt koraal op het autonoom zenuwstelsel, hypothalamus – regelaar van de hormoonhuishouding, ogen, oren, bijholtes en de kleine hersenen.

Koraal is een samenstelling van rood en oranje, en heeft dus ook de kwaliteiten en schaduwkanten van deze kleuren in zich. Koraal voelt voor mij als een verdieping van oranje, voelen op een hoger niveau.

Als koraal in disbalans is
kun jij je angstig, geïsoleerd en weinig gewaardeerd voelen. Andere klachten zijn een slechte concentratie, gebrek aan (mystiek) inzicht, nachtmerries, ronddolen, tactloos en onrustig, blindelings volgen, afhankelijk zijn en een drugsverslaving behoort ook tot de mogelijkheden.

De complementaire kleur van koraal is turquoise. Als dit een favoriete kleur van je is, zou je wel eens een issue kunnen hebben met koraal. Dan is het goed om je in beide kleuren te verdiepen en te kijken wat je raakt bij één van deze kleuren.

Chakra
Het 9e chakra, het Hypofysechakra, heeft koraal als hoofdkleur. Dit chakra bevindt zich op het voorhoofd achter de neuswortel. Het Hypofyse- en Epifysechakra sturen beiden het Derde oog aan.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 43 t/m 48. Ze heten v.l.n.r.: Ik zie, Innerlijke stem, Vertrouwen, Verdieping, Meestromen en Intuïtie.

Als het chakra goed functioneert
herken en volg jij je eigen intentie en intuïtie. Heb je helder verstand en (mystiek) inzicht in de waarheid van het leven, ben je eerlijk en rechtdoorzee, en durf je de diepte in te gaan.

Wat kan je zelf doen

  • Ga vaker mediteren of zoek de stilte op in de natuur.
  • Laat oordelen achterwege, onderzoek eerst wat jouw waarheid is.
  • Gebruik positieve affirmaties en visualisaties.
  • Bewust leven en maak keuzes die je leven een positieve wending geven.
  • Leer te vertrouwen op je innerlijke stem, zodat je meer kan meestromen in plaats van tegenwerken.
  • Integreer koraal in je kleding, voeding en interieur. Bij een te veel aan koraal, gebruik je turquoise.
  • Onderzoek je emotionele blokkades, verteer ze en geef ze vrij.
  • Lees nog eens het artikel over het verhogen van je trilling.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (koralen) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.
Ik lees graag of jij contact hebt met je innerlijke stem en of je op je intuïtie durft te vertrouwen. 🌀
Deel het gerust onder dit artikel ❤️

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.